Meteorologové varují před ledovkou!

Meteorologové varují před ledovkou!
ilustrační foto
Další fotky: 
Meteorologové varují před ledovkou!
Meteorologové varují před ledovkou!

Hlášení meteorologů varuje před mrznoucí ledovkou. Očekávají postupně déšť nebo déšť se sněhem, místy mrznoucí s tvorbou ledovky.

Na Moravě a ve Slezsku může zpočátku i sněžit a bude se místy tvořit nová sněhová pokrývka. Od jihozápadu se pak začne během večera a noci na středu zvolna oteplovat. Mrznoucí déšť s tvorbou ledovky odborníci na počasí očekávají v noci na středu a ve středu ráno zejména v severovýchodní polovině území. Na východě území může tvorba ledovky pokračovat až do středečních odpoledních hodin.

-  Lokálně se při mrznoucím dešti očekává tvorba ledovky. Komunikace budou místy kluzké, řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám.- Při silné ledovce hrozí nebezpečí četných úrazů a vysoké nehodovosti.- V případě jízdy autem sledovat dopravní zpravodajství a jezdit mimořádně opatrně. Počítat s výrazným prodloužením doby jízdy.- Při déletrvajícím dešti v důsledku tvorby ledovky na stromech, stožárech, drátech elektrického vedení a dalších předmětech nebezpečí  padajících větví nebo lámání stromů, pravděpodobné výpadky v dodávce elektřiny, problémy v energetice apod.

Vydalo: Centrální předpovědní pracoviště ČHMÚ - Praha ve spolupráci s VGHMÚř http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/zpravy/index.

Poslat nový komentář