Do konce roku mráz nečekejte, vzkazují rosničkáři

Do konce roku mráz nečekejte, vzkazují rosničkáři
ilustrační foto ber

Do konce letošního roku už se mrazů přes den podle předpovědi meteorologů zřejmě nedočkáme. Teploty budou stoupat ke zhruba 2 až 6 °C, sněžit tak bude jen ojediněle ve vyšších polohách. Konec letošního roku tak bude velmi teplý a spíše zatažený. 

Ve čtvrtek vystoupaly podle Českého hydrometeorologického ústavu teploty k 5 až 9 °C. Přes den bylo převážně zataženo až oblačno.

I v pátek se budou teploty držet vysoko nad nulou, přes den by mělo být kolem 4 až 8 °C. Srážky se budou stále držet převážně na severu a severovýchodě republiky, nad 900 metrů se pak budou objevovat srážky smíšené nebo sněhové.

V sobotu by podle ČHMÚ mělo pršet, v polohách nad 700 metrů sněžit, jen ojediněle, a to na severu a severovýchodě republiky. Na většině území bude oblačno až zataženo. Teploty se budou pohybovat kolem 2 až 6 °C. 

Více srážek by měla přinést neděle. Sněžit by díky vysokým teplotám mělo až v polohách nad 800 metrů, v nižších polohách bude pršet. K večeru by pak mělo srážek ubývat. Teploty vystoupají k 3 až 7 °C. (Zdroj ČHMÚ)

Ani poslední den letošního roku nepřinese výraznou změnu. Teploty se v pondělí budou pohybovat kolem 2 až 6 °C. Na většině území by mělo být oblačno až zataženo. Déšť by se měl objevovat jen místy.

"V pondělí začne přecházet přes střední Evropu k východu teplá fronta, během úterý přejde k jihu fronta studená. Za ní k nám bude proudit studený vzduch od severu," uvádí ČHMÚ. (Zdroj ČHMÚ)

Poslat nový komentář