Stále platí: podomní a pochůzkový prodej je ve městě zakázán!

Stále platí: podomní a pochůzkový prodej je ve městě zakázán!
ilustrační foto ber

Zákaz podomního prodeje někteří lidé neakceptují. Argumentují výmluvami a neznalostí zákona.

„Ne jinak tomu bylo v minulém týdnu. Okolo jedenácté hodiny 14. března jsme přijali oznámení o pohybu cizích osob, které zvoní na byty a nabízejí levnější energie v domě v ulici Marie Pujmanové. Přivolaná hlídka však v prostorách domu nikoho z nich nezastihla. Na druhý den, téměř ve stejnou dobu, tentokrát v ulici Jana Zrzavého, nám byla nahlášena dvojice prodejců, kteří přesvědčovali tamní obyvatele na přepis plynu a elektřiny. V obou případech stihli před příjezdem strážníků nasednout do vozu a odjet. Nikdo z oznamovatelů si nezapamatoval registrační značku,“ nastínila mluvčí Městské policie Prostějov Jana Adámková.

"Smůlu" měl občan slovenské národnosti, který se v blízkosti obchodních domů v Plumlovské ulici snažil kolemjdoucím prodávat různé zboží, které měl uschované v příruční tašce. „Jednalo se o hodinky, parfémy a holicí strojky. Jeho jednání nahlásil na linku 156 jeden z oslovených. Prostřednictvím Městského dohlížecího kamerového systému byli strážníci navedeni do míst, kde muže dostihli. Věci k prodeji mu byly na místě odebrány a celá událost byla postoupena správnímu orgánu pro podezření z přestupku,“ doplnila řešení mluvčí Adámková.

Městská policie Prostějov varuje před praktikami podomních prodejců a apeluje na obyvatele města, aby při podobných nabídkách zavolali - na linku 156 - strážníky. (Zdroj MMP)

 

Poslat nový komentář