Podzemní kontejnery jsou ucpané. Papírovými krabicemi

Podzemní kontejnery jsou ucpané. Papírovými krabicemi
ilustrační foto

Není to tak dávno, co v centru vzniklo několik hnízd s podzemními kontejnery na odpad. Snahou bylo co nejvíce esteticky eliminovat negativní pohled návštěvníka – obyvatele města na nádoby s odpadem. Jak se ovšem ukazuje, problém certifikovaných podzemních nádob je v jejich samotném používání. Otázka, se kterou mohou pomoci sami občané.

O negativní zkušenosti nás informovala sama svozová firma. Potíž je hlavně u kontejnerů na papír a plast.

„Občané papírovými krabicemi ucpou vstupní otvor, tudíž kontejner je poloprázdný a nelze do něj dále ukládat odpad. Při výsypu kontejneru se papírové krabice zaseknou a kontejner není možno vysypat na svozové vozidlo. To jednak snižuje výtěžnost kontejnerů (poměr hmotnosti odpadu k svozu) a svozové společnosti zvyšuje náklady na přepravu ke zpracovateli. To zvyšuje naše celkové náklady na likvidaci odpadu,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

Situaci ovšem může ovlivnit každý, kdo kontejnery na papír a plast využívá. Stačí krabice či plastové lahve roztrhat - zmačkat tak, aby svou objemností neucpávaly vstupní otvor kontejneru. "Apelujeme proto na občany, aby papírové krabice a plastové láhve před uložením do podzemních kontejnerů roztrhli nebo sešlápli. Ušetří tak nejen prostor kontejneru, ale také veřejné finance", dodává magistrát.

Čas tedy ukáže, zda podzemní kontejnery budou na území města Prostějova dál budovány. (Zdroj MMPv)

Komentáře

Chybí kontejnery na lenochy a hlupáky.

Poslat nový komentář