Společnost ZFP slaví 20 let od svého založení!

Společnost ZFP slaví 20 let od svého založení!
Foto archiv ZFP
Další fotky: 
Společnost ZFP slaví 20 let od svého založení!
Společnost ZFP slaví 20 let od svého založení!

 

Prostějovská společnost ZFP byla založena v roce 1995 v té době ještě s právní formou s.r.o. Na ni pak v roce 2003 plynule navázala činnost společnost ZFP Akademie a.s., která dnes spadá do holdingu ZFP GROUP. 1. dubna 2015 oslaví dvacáté výročí působení na trhu v ČR. Souběžně od roku 2000 působí společnost i na Slovensku. O představení společnosti jsme požádali jejího ředitele Martina Micku, který je rovněž členem dozorčí rady.

  • Čím se vaše společnost zabývá?
Naše společnost má velice specifickou náplň činnosti, která spočívá v intenzivním vzdělávání v oblasti finančních programů pro širokou veřejnost s možností finančního zprostředkování. K tomu využíváme zejmena vlastní síť seminárních hotelů a center v různých oblastech ČR. Firemní  moto ,, Vaše vzdělání - Váš kapitál,, jasně naznačuje, že je naší prioritou dát lidem šanci nahlédnout hlouběji do problematiky finančních programů a získat tak finanční gramotnost a teprve následně aby přemýšleli o tom, které z finančních programů jsou pro ně opravdu výhodné a které si budou uzavírat. Zároveň díky licenci, kterou získávají na našich vzdělávacích seminářích, si mohou vybrané programy zprostředkovat sami pro sebe.                                                          
  • Jakou formu finančního vzdělávání jste zvolili?
Jednoduše řečeno, nechceme někoho přesvědčovat a přemlouvat k tomu, aby si uzavřel nějaké finanční programy, ale chceme, aby se každý přesvědčil sám. Proto dáváme každému šanci účastnit se naší velmi rozsáhlé vzdělávací akademie, na kterou jsme mimochodem získali akreditaci Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy s možností udělovat kvalifikační a rekvalifikační kurzy. Dalším, velice prestižním oceněním našeho vzdělávacího systému, je certifikace londýnské akreditační společnosti IES, která nám udělila nejvyšší možné ohodnocení kategotie B. Mimochodem, tuto certifikaci získalo pouze 47 firem z různého podnikatelského sektoru v celé ČR. Každoročně zaškolíme okolo 10 až 15 tisíc nových seminaristů, historicky využilo našich vzdělávacích seminářů přes 210 tisíc obyvatel ČR. V návaznosti na to naše společnost zprostředkovala cca 3,2 mil kusů různých finančních programů.                                                                                                                              
  • Svou činnost stále rozšiřujete?
Jedním z velmi významných počinů naší společnosti bylo založení dceřiné společnosti ZFP Investments a.s., která v červenci roku 2013 vpustila na trh nový produkt Realitní fond. Ten zažil raketový start a po pouhých 2 měsících se stal druhým největším realitním fondem v ČR. Do dnešního dne do něj drobní investoři nainvestovali částku přesahující 1,5 miliardy Kč. To je věc na české poměry naprosto nevídaná a jasně dokazuje správné směřování naší společnosti na finančním trhu.                                                                                                                                                                                                           
  • V Prostějově jste otevřeli nové centrum, viďte?
Nové regionální, školící a klientské centrum, které jsme slavnostně otevřeli 22.12.2014 v Prostějově, je tak jen vyvrcholením dlouhodobého působení a dynamického růstu naší společnosti v tomto regionu, který za rok 2014 znamenal růst výkonnosti o 37%.                                                                                          Děkujeme za rozhovor.

Poslat nový komentář