Policisté obsadili nádraží!

Policisté obsadili nádraží!
ilustrační foto
Další fotky: 
Policisté obsadili nádraží!
Policisté obsadili nádraží!
Policisté obsadili nádraží!
Policisté obsadili nádraží!

Dnes v jedenáct hodin dopoledne obsadili prostějovští policisté budovu na hlavním vlakovém nádraží. Do bezplatného pronájmu jim ji dala Správa železniční dopravní cesty. Jde o pilotní projekt SŽDC, která tak budovu bezpečnostní složce státní správy poskytla vůbec poprvé.

"Jsem rád, že se nám povedla dobrá věc. Objekt jsme předali s předstihem," uvedl náměstek generálního ředitele pro správu majetku Tomáš Drmola.

Spokojenost vyjádřil i Tomáš Adam, zástupce vedoucího ÚO PČR Prostějov. "Když jsem se dozvěděl, že objekt máme převzít do konce letošního roku, byl jsem skeptický. SŽDC mne ale překvapila, termín se posunul, takže objekt přebíráme 27. září. Stěhovat se do něj ale budeme postupně, až bude materiálně vybaven a budou zprovozněny veškeré technologie," konstatoval. 

Celkové letošní náklady na stavební úpravy na hlavním nádraží pro PČR dosáhly cca osm milionů korun. Bylo třeba opravit rozvody, datové sítě i kotelnu. Byly upraveny kancelářské prostory včetně podlah, zmoderizováno sociální zařízení. Byly upraveny i prostory bývalého hotelu, kam se přesunul provozní personál. Celkové náklady se vyšplhaly na 12,6 milionu korun.

Policie ČR bude prostory SŽDC využívat bezúplatně na dobu neurčitou. Policie ČR ponese veškeré náklady spojené s provozem a řádnou údržbou. (ber)

 

Poslat nový komentář