Policisté chtějí po nehodách sbírat malé techničáky

Policisté chtějí po nehodách sbírat malé techničáky
ilustrační foto PČR

 

Dopravní policie chce bezprostředně po vážných nehodách odebírat malé technické průkazy. Před návratem na silnici by tak opravené vozy musely absolvovat prohlídkou na stanicích technické kontroly. 

Podle ředitele dopravní policie Tomáše Lercha to může zajistit, aby se na silnice vracela technicky způsobilá auta. "Ten systém bude nutit provozovatele k tomu, aby svá vozidla dali do pořádku," konstatoval Lerch.

Souhlasí s ním i prostějovští dopravní policisté. „Spousta vozů je po nehodách opravena takzvaně „na koleni“, prostě to slátá nějaký kamarád, protože je to levnější,“ sdělil PvNovinkám jeden z nich. Jeho slova potvrzuje i majitel jednoho z prostějovských pneuservisů. „Zažil jsem tady už leccos. Po havárkách se na silnice vrací třeba čtyřstopá vozidla. Tím myslím fakt, že kastle je natolik hnutá, že vůz není schopen udržet stopu. S geometrií se už nikdy nesejde. Ale to je jen třešnička na dortu, kdysi jsem  zažil auto svařené ze dvou půlek. K zachovalé přední části dotyčný umělec přivařil zadek z nějakého vraku,“ popsal vlastní zkušenost. Co by se s takovým vozem a jeho posádkou stalo při další havárii, nechtěl ani spekulovat.

Záměr policie podporuje i ministerstvo dopravy. (ber)

 

Poslat nový komentář