Policisté chystají bezpečnostní opatření k volbě prezidenta ČR

Policisté chystají bezpečnostní opatření k volbě prezidenta ČR
ilustrační foto PČR

V souvislosti  s nadcházející volbou prezidenta České republiky, která proběhne v prvním kole 12. ledna a 13. ledna 2018 a v případě konání druhého kola ve dnech 26. a 27. ledna 2018, je připraveno policisty Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje bezpečnostní opatření k ochraně veřejného pořádku a zajištění nerušeného průběhu voleb.

Policisté budou úzce spolupracovat s jednotlivými volebními komisemi, a to za účelem přijetí nezbytných opatření k odstranění nežádoucích jevů, které by mohly narušit důstojný průběh voleb. Spolupráce s volebními komisemi bude pokračovat i po uzavření volebních místností s cílem předejít případným komplikacím při sčítání či převozu volebních výsledků.

"Před začátkem i po celou dobu konání voleb budou policisté monitorovat okolí volebních místností. V rámci bezpečnostního opatření se policisté zaměří také na předcházení páchání protiprávního jednání. Policejní hlídky se budou v rámci výkonu služby také pohybovat zejména v místech, kde by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku," uvedla Marie Šafářová z Krajského ředitelství PČR Olomouckého kraje. (red)

 

Poslat nový komentář