Boj o veřejné zakázky pokračuje - kdo zbaví radnici špíny?

Boj o veřejné zakázky pokračuje - kdo zbaví radnici špíny?
Kdo zbaví radnici špíny? Ilustrační koláž

Už téměř půl roku se rozhoduje o nové firmě, která zajisti úklidové služby v budovách městského úřadu. Město vypsalo výběrové řízení a zase je zrušilo, celý proces provází řada podivných machinací. Není divu, zajistit úklid městského úřadu je velice lukrativní záležitost. Předpokládaná hodnota zakázky se pohybuje kolem 4,5 milionu korun.

O zakázku nemalé hodnoty je mezi firmami zájem a zuří nelítostný boj o její získání. Ve hře není nic míň a nic víc než peníze. Už při přípravě výběrového řízení společnosti, která by měla provést samotné výběrové řízení, došlo k situaci, že byla pro nesplnění kvalifikačních podmínek vyřazena jedna z oslovených firem. První výběrové řízení bylo zrušeno, ve druhém se tato firma znovu objevila v seznamu vypracovaném kanceláří tajemníka městského úřadu. Zajímavé praktiky! 

Poté proběhlo první výběrové řízení na zajištění servisního úklidu v budovách městského úřadu. Skončilo nevalně, protože jedna z firem se odvolala kvůli diskriminaci zadávacích podmínek. Ty jsou patrně postaveny jen pro předem vybraného vítěze. Výběrové řízení bylo zrušeno, ale fraška  bude mít zcela jistě další pokračování. Vždyť radnici přece musí někdo zbavit špíny! 

Po skandálu s dodávkami počítačů se objevil další bubák ve skříni. Že by  na radnici docházelo k manipulaci s podmínkami výběrového řízení tak, aby cíleně získala zakázku určitá firma? Na webových stránkách města je již zřízena samostatná stránka věnovaná veřejným zakázkám, kde budou výběrová řízení a vysoutěžené zakázky zveřejněny už od 25. ledna. Bingo – vlk se nažere a koza zůstane celá. Machinace odehrávající se v zákulisí však zůstanou občanům i nadále utajeny.

(jap)

Poslat nový komentář