Na Facebooku se organizuje sbírka na pomoc rodině, které oheň zničil dům

Na Facebooku se organizuje sbírka na pomoc rodině, které oheň zničil dům
ilustrační foto HZS Ol. kraje

Jak PvNovinky informovaly, v úterý odpoledne vypukl v prvním patře jednoho z domů v Čechách pod Kosířem požár. Patro bylo kompletně zničeno, dva lidé skončili v nemocnici. Na stránce Prostějov bez cenzury se v těchto hodinách rozjíždí sbírka na pomoc rodině.

„Shořelo jim v podstatě všechno, sedmileté neteři celý pokojíček, sestra má celý byt zřejmě na rekonstrukci a mámě a tátovi nezůstalo absolutně nic... Pokud by chtěl někdo pomoci finančně, bude to pod záštitou nadace a číslo transparentního účtu dodáme. A hlavně děkuji všem za podporu,“ píše Zuzana D.

"Po domluvě se Zuzkou je možné donést i věci k nám do hospody, kde bude sběrné místo pro Konici. Oblečení, hygienické potřeby, čistící prostředky a jiné věci. Pokud budete nosit oblečení dámsk, je třeba velikost L, XL, pánské XL, XX, na holčičku velikost 134 a botička 33,“ vzkazuje Lucka Svačinová.

"Sběrné místo bude i v Prostějově," potvrdil správce skupiny Jonáš Proser.

Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka našli hasiči pětapadesátiletou ženu s popáleninami druhého stupně v oblasti horních a dolních končetin. „Dle jejího vyjádření došlo ke vzplanutí oleje při vaření, následně se pokusila o uhašení a po nezdařilém pokusu se hrnec snažila dostat mimo objekt na balkon," popsal mluvčí krajské záchranky Zdeněk Hošák. Její osmapadesátiletý muž skončil v nemocnici rovněž, nadýchal se zplodin. (ber)

 

Poslat nový komentář