Žhář z Vrahovic odhalen aneb kde je pravda?

Foto archiv
Foto archiv

Jedno z prostějovských médií senzačně odhalilo žháře, který zapaloval chatky v zahrádkářské kolonii Močidýlka. Navzdory Policii ČR, Hasičskému záchrannému sboru (HZS) Prostějov i Sboru dobrovolných hasičů (SDH) Vrahovice, kterých se vyšetřování dotýká, a kteří z důvodu probíhajícího šetření neposkytují informace. Jaká je skutečnost? 

Stále probíhá šetření širšího charakteru. V průběhu měsíců února a března tohoto roku došlo v lokalitě Močidýlka v Prostějově ke 4 požárům zahradních domků, příslušenství a trávy. Prakticky u všech bylo podezření na žhářství. Při posledním případu 12. března ukázaly některé indicie na možného pachatele - na člena SDH Vrahovice. Sám na sebe upozornil, když se chlubil svým kamarádům a vrstevníkům. Velitelé jednotky a čety JSDH provedli šetření neprodleně po zásahu při požáru a přestože se viník přímo nedoznal, okamžitě s ním ukončili dohodu o členství v zásahové jednotce. S ohledem na dobré jméno vrahovických hasičů a města Prostějov svá zjištění velitelé ihned postoupili celou věc policii. Žádný náznak toho, že by někdo chtěl celou věc zamést pod koberec. Pokud se přesto ukáže, že žhářem byl bývalý hasič, je to osobní selhání, které je všem poctivým dobrovolným hasičům určitě velmi líto s ohledem na to, že nezištně pomáhají všem lidem v nouzi. 

Nyní rozkrývají celou žhářskou aféru kriminalisté a je možné, že podezřelý hasič nebyl jediným aktérem požárů, snad ani nezapaloval. Dokud nebude věc vyšetřena, nelze vyvozovat závěry i s ohledem na presumpci neviny. 

(jap)

Poslat nový komentář