Školáci budou mít dvaadvacet dní volna

Školáci budou mít dvaadvacet dní volna
ilustrační foto

Školáci v pondělí po dvouměsíčních prázdninách poprvé usedli do lavic. Na další volno ale dlouho čekat nebudou, doma zůstanou hned v pátek 28. září. Volných dní si v tomto školním roce užijí hned dvacet dva.

Ve škole se ještě ani nestihnou zabydlet a už si budou užívat prodlouženého víkendu. Volných dní budou mít školáci v tomto roce stejně jako v loňském. Pokud nepočítáme víkendy a letní prázdniny, je jich přesně dvaadvacet.

Po zářijovém státním svátku je hned v říjnu čekají podzimní prázdniny - ty tentokrát připadají na pondělí 29. a úterý 30. října. O státní svátek 28. října budou tentokrát, stejně jako jejich rodiče, ochuzeni. Vychází totiž na neděli. 

Podobné to je i na Den studentů, který letos připadá na sobotu, přitom loni měli žáci 17. listopadu volno. Dalšího volna se tak dočkají až v prosinci. Dobrou zprávou pro ně ale může být, že letos budou vánoční prázdniny o den delší než v loňském roce. Začnou v sobotu 22. prosince a do školy se půjde až ve čtvrtek 3. ledna. 

Pololetní prázdniny připadnou na pátek 1. února. Na ty pak už navazuje maraton jarních prázdnin. Trvají vždy týden a podle jednotlivých okresů jsou rozděleny do šesti termínů - od 4. února až do 17. března.

Velikonoční prázdniny vychází tentokrát na čtvrtek 18. dubna. Doma ale budou školáci také v pátek 19. a v pondělí 22. dubna, kdy jsou státní svátky. Volna si užijí také o květnových svátcích, 1. a 8. je středa.

Hlavní prázdniny budou trvat od soboty 29. června do neděle 1. září. V příštím roce začne školní rok v pondělí 2. září. (Zdroj MŠMT) 

Poslat nový komentář