Je to vůbec možné? Další skládka na přehradě

Je to vůbec možné? Další skládka na přehradě
ilustrační foto

Opět staré pneumatiky a opět Plumlovská přehrada. Pracovníci Povodí Moravy řeší už druhý případ během krátké doby, kdy neznámí pachatelé naházeli do nádrže staré pneumatiky.

„Zatím jsme objevili jedenáct pneumatik v korytě řeky Hloučely pod starou Zlechovskou hrází. Případ opět nahlásíme Policii ČR. V předchozím případě se jednalo přibližně o padesát kusů pneumatik,“ uvedla mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková a dodala:

„Vandalové si okolí Plumlovské přehrady pletou se smetištěm.  Bohužel, často tady narážíme na černé skládky, a to i přes to, že jsme nainstalovali zákazové cedule a místa monitorujeme. Odpad odstraňujeme na vlastní náklady,“ uzavřela Tomíčková. Hladina adrenalinu se zvedla také starostovi Plumlova. Adolf Sušeň vidí jedinou cestu k nápravě v kácení a likvidaci dřevin na svahu přehrady.

„Požádáme o výjimku pro kácení náletových dřevin v lokalitě Pod lesem. Protější svah jsme už vyčistili loni. Je potřeba ho odkrýt tak, aby na něj bylo dobře vidět. Pak už si snad ten dobrodruh dá pokoj,“ zlobí se starosta, podle jehož názoru je toto vandalství nejspíš dílem nějakého garážového podnikatele, který přezouvá pneumatiky.

„Jinak si to neumím vysvětlit. Evidovaní živnostníci dokladují likvidaci olejů, pneumatik a jiného nebezpečného odpadu. Tento dobroděj patrně jede na černo,“ mračí se Sušeň, který stejně jako Povodí Moravy zatím nemá od policistů žádné informace o výsledku šetření prvního případu černé skládky. (kaa)

Foto: Povodí Moravy

Poslat nový komentář