Vrátí se na přehradu diskotéky? Někteří se toho bojí...

Vrátí se na přehradu diskotéky? Někteří se toho bojí...
ilustrační foto

Poslední práce probíhají v těchto dnech na rekonstrukci hráze plumlovské přehrady. Při zajištění ochrany před vandaly a především před vjezdem aut sáhlo Povodí Moravy po instalaci bezpečnostních kamer.

Na obou koncích hráze byly již osazeny nové zákazové dopravní značky a podle mluvčí Povodí Moravy Gabriely Tomíčkové budou mít na hráz přístup pouze vozidla povodí, příslušných obcí a bezpečnostních složek. „O instalaci kamer jednáme,“ potvrdila Gabriela Tomíčková.

V těchto dnech se dokončuje oprava budovy hrázného a také poměrně nebezpečné schodiště podél výpusti. Další práce probíhají ještě na pláži U Valáška.

„Už to tady pomalu začíná vypadat dobře,“ pochvaloval si dlouholetý víkendový obyvatel přehrady pan Karel. „Jen se bojím, jak dlouho bude trvat, než se sem vrátí život. Rekonstrukce trvala příliš dlouho,“ dodal.

Některým starousedlíkům a majitelům chat nad přehradou kupodivu současný stav vyhovuje. „Patřili jsme k odpůrcům diskoték a pravidelně jsme proti jejich pořádání protestovali,“ přiznala paní Marie, která spolu s manželem žije na chatě většinu roku. Protože jsou oba již v důchodu, jsou raději, když je na přehradě klid. „Když je na pláži U Vrbiček nějaký koncert, to se snese, ale diskotéky do noci každý týden, to je k zbláznění,“ dodala. (ok)

Ilustrační foto: internet

Komentáře

Ale nebojí, jen to spustí lavinu stížností a otráví provozovatele. Pár seniorů zlikviduje kulturní dění stejně, jako sinice koupání. Je to něco jako perpetuum mobile.

Poslat nový komentář