Jak si nenechat ukrást kolo odpoví stránka prevence kriminality

Jak si nenechat ukrást kolo odpoví stránka prevence kriminality
ilustrační foto ber

Varovat před kriminalitou v Olomouckém kraji budou nové stránky hejtmantsví. Prevence se díky projektu Megafon přesune z letáčků do prostředí Facebooku.

Krajský manažer prevence kriminality Michal Poláček v těchto dnech dolaďuje témata, která se budou prostřednictvím animací nebo komiksů objevovat na novém facebookovém profilu zaměřeném na bezpečnost. „Uživatel této facebookové stránky se dozví, jaká je v danou chvíli bezpečnostní situace na území Olomouckého kraje, zda je někdo v pátrání nebo je pohřešovaný. Dále tam budou nejrůznější rady a doporučení, co v daném ročním období dělat, na co si dát pozor," vysvětluje. 

Na jaře například nabídnou cyklistům tipy, jak zabránit zlodějům ukrást kolo. Poprvé se budou moci uživatelé Facebooku na stránku podívat koncem roku. „Projekt Megafon - více než jen bezpečnost by měl začít fungovat nejpozději v listopadu tohoto roku, přijde na 254 000 korun. Dvě třetiny nákladů by měla pokrýt dotace z Ministerstva vnitra," upřesňuje za hejtmanství jeho mluvčí Kamila Navrátilová. (Zdroj kr-olomoucky.cz)

 

Poslat nový komentář