Návštěva prezidenta. Náměstí a kulturák

Návštěva prezidenta. Náměstí a kulturák
ilustrační foto kr-olomoucky.cz

Především diskuzemi na náměstích stráví prezident České republiky Miloš Zeman návštěvu Olomouckého kraje. Podstatná část programu totiž počítá s tím, že se hlava státu setká s občany regionu.

„Pan prezident navštíví celkem tři města nad pět tisíc obyvatel, do kterých se při předchozích návštěvách našeho kraje nedostal. Konkrétně zamíří do Lipníku nad Bečvou, Mohelnice a Zábřehu. Podívá se také do Vápenné na Jesenicku, která se letos stala vesnicí roku,“ řekl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Na všech těchto zastávkách chce Miloš Zeman mluvit s lidmi o tom, co je trápí nebo zajímá. První diskuzi s občany zahájí ve středu 8. listopadu na náměstí T. G. Masaryka v Lipníku nad Bečvou. Setkání s obyvateli tam začne v 16.30 a jeho součástí bude i podpis hlavy státu do kroniky města nebo dekorování praporu pamětní stuhou.

Podobný scénář budou mít i návštěvy Mohelnice a Zábřehu. Na Kostelní náměstí prvně zmíněného města vstoupí Miloš Zeman deset minut před třináctou hodinou ve čtvrtek 9. listopadu. Téhož dne deset minut po šestnácté pak na Masarykově náměstí bude diskutovat se Zábřežany. Obyvatelé Vápenné dostanou stejnou možnost v pátek 10. listopadu od 12.45 v sále tamního kulturního domu.

Během svého pobytu v kraji zavítá hlava státu také do firmy OLMA, která letos slaví významné výročí. Posledním bodem jejího programu bude návštěva hotelu Křížový vrch na Jesenicku, odkud se prezident vrací zpět do Lán.

Pro paní Ivanu Zemanovou je při návštěvě kraje připraven separátní program, v rámci kterého navštíví například Domov "Na zámku", Zvonařskou dílnu Tomášková-Dytrychová, společnost Syrmex či mateřskou školku. (Zdroj kr-olomoucky.cz)

 

Poslat nový komentář