Prezidenta volí i pacienti Nemocnice Prostějov

Prezidenta volí i pacienti Nemocnice Prostějov
ilustrační foto

V celém Česku včera odstartovalo druhé kolo prezidentských voleb, během kterých miliony Čechů poputují do volebních místností. Za některými občany ale naopak přijdou volební komise osobně. Jako třeba za pacienty v nemocnicích, kteří se do volebních místností jednoduše dostavit nemohou a svůj zájem o volby s předstihem ohlásili. V Nemocnici Prostějov jde tentokrát hned o šest desítek pacientů, kteří tohoto individuálního přístupu využijí.

V Nemocnici Prostějov projevilo zájem o volby z nemocničního lůžka celkem jednašedesát pacientů, a to například z oddělení léčebny dlouhodobě nemocných či interního oddělení. Svůj zájem přitom tito pacienti museli projevit již s předstihem a přihlásit se do zvláštního seznamu voličů, kteří mohou volit v době hospitalizace v nemocnici i přesto, že nejsou držiteli voličského průkazu.

„Zájem ze strany pacientů o volby je nyní ještě o něco vyšší, než tomu bylo u prvního kola prezidentských voleb. Před dvěma týdny totiž v nemocnici volilo jednapadesát voličů. Nyní by to mělo být o desítku více,“ říká Marie Jouklová, hlavní sestra Nemocnice Prostějov, s tím, že finální počet voličů z řad pacientů se může ještě navýšit o osoby, které si vyřídily voličský průkaz a například vědí, že budou během volebních dní plánovaně hospitalizovány. Držitelé voličského průkazu se mohou totiž stále hlásit.

Volební komise dorazila za pacienty Nemocnice Prostějov v pátek 26. ledna odpoledne a jednotlivé zájemce osobně obešla, napříč odděleními. Pacienti tak mohli volit skutečně přímo z nemocničního lůžka. (Zdroj Nemocnice Pv)

Poslat nový komentář