Podnikatelé protestují proti omezení prodejní doby o svátcích

Podnikatelé protestují proti omezení prodejní doby o svátcích
ilustrační foto knihkrnov.cz

Podnikatelé chtějí na poslední chvíli zabránit omezení prodejní doby ve větších obchodech o některých svátcích. Zákon, který navrhl Senát, by mohla sněmovna schválit už tento týden.

„Je to neoprávněná regulace podnikání a zásah do běžných podnikatelských podmínek,“ řekla Českému rozhlasu prezidentka Svazu obchodu a cestovního ruchu Marta Nováková.

„Prostě každý obchodník se může svobodně rozhodnout, jestli se mu to vyplatí. Jestli jeho zaměstnanci budou ochotni pracovat o svátcích, nebo jestli je bude schopen motivovat, aby šli o svátcích pracovat.“

Obchodníci proto dnes na tiskové konferenci zopakují své výhrady a vyzvou poslance, aby zákon odmítli. Proti změně je i pravicová opozice a někteří poslanci hnutí ANO. 

Změnu hájí ČSSD, KSČM a lidovci, podle kterých bude dopad na ekonomiku minimální. Rodiny navíc budou mít o svátcích na sebe víc času. Zboží, které by lidé nakoupili o svátcích, nakoupí určitě v jiný den, a naopak toto omezení přispěje k tomu, že rodiny budou více pohromadě a nebudou třeba trávit volné chvíle v supermarketech.  

Pro je i řada lidí, které oslovila redakce PvNovinek. „Za mého mládí byly otevřeny obchody maximálně v sobotu dopoledne a nikomu to nevadilo. Navíc si myslím, že prodávájící nejsou za takovou práci dostatečně finančně ohodnoceni,“ konstatovala Jana Musilová. (Zdroj Český rozhlas, ber)

Komentáře

....a když nebudou ochotni zaměstanci pracovat, tak si najde cestu, jak je co nejdříve vyhodit - běžná praxe. Takže až uslyšíte nějakého ODSáka vykládat, jak se lidé mohou SVOBODNĚ ROZHODNOUT jestli půjdou o svátcích do práce nebo budou s rodinami, tak si uvědomte, jak je to ve skutečnosti!!!! Na výběr je buď DO PRÁCE nebo VYHAZOV !!!!

debile, tebe bych tam nechala dělat!!!

nechat otevřeno, spíš by mělo být otevřeno 24 hod. v některých případech

Poslat nový komentář