Zpravodajství z Prostějova sledujte přes satelit

Satelit Astra. Ilustrační koláž
Satelit Astra. Ilustrační koláž

Zpravodajské bloky z Prostějova už můžete sledovat nejen na kabelové televizi nebo prostřednictvím webových stránek www.prostejov.eu (grafický odkaz PIK), ale nově také na satelitu. 1. dubna totiž odstartoval na Astře 3B projekt regionalnitelevize.cz. 

Konkrétně bloky z Prostějova můžete sledovat v premiéře každou středu v 18.40 hodin  v reprízách pak v 22.40, 02.40, 6.40, 10.40 a 14.40 hod. Víkendový vysílací čas je věnován sestřihům z olomouckých regionů.

 

PARAMETRY SATELITNÍHO PŘÍJMU:

Astra 3B (23,5 stupně východně), 12168/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

 

Kanál je nekódovaný a sleduje ho v ČR přes 2 miliony diváků, dále je ho možno sledovat téměř po celé Evropě. Mají možnost jej vidět např. uživatelé Sky nebo Czech Link.

Projekt dále umožňuje operativně vstupovat do vysílání v případě katastrof např. povodně, ekologické katastrofy atd.

„Jde o další krok, jak občanům našeho města dopravit až domů důležité informace. Někteří namítali, že v místě jejich bydliště není kabelová televize dostupná a zpravodajství z Prostějova tak nemohou sledovat. Dosud jsme těmto lidem mohli nabídnout pouze sledování zpravodajství na webových stránkách. Věřím, že vysílání prostřednictvím satelitu osloví celou řadu dalších obyvatel města,“ říká první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

(red)

Poslat nový komentář