Žešov – Popelka mezi místními částmi Prostějova

Žešov – Popelka mezi místními částmi Prostějova
Budova osadního výboru v Žešově

 

Jak se chová město ke svým místním částem, které nemalou měrou přispívají do městské pokladničky? Jsou výdaje adekvátní příjmům z těchto městských satelitů? Nebo se vedení města řídí heslem – až co zbude?

Těsně před koncem roku „vytáhlo“ město Prostějov ze svého krizového fondu necelých 200 tisíc korun, aby zalepilo díru ve „zvelebování“ místní části Žešov. Částka bude použita na komplexní  rekonstrukci topení budovy osadního výboru a vybavení mobiliářem  - židlemi a stoly. Zatímco ostatní místní části Prostějova Krasice, Čechovice, Domamyslice a Vrahovice jsou defacto s městem spojeny, Žešov je za kopečkem a tudíž z dohledu konšelů.

„Nedivíme se, že k volbám chodí tak málo lidí. Za několik desetiletí se tady nic nezměnilo, chodíme volit pořád do stejného kumbálu, který je špinavý a odpuzující, chybí tady jakékoliv vybavení,“ znělo mezi žešovskými patrioty před rokem, kdy volili své zastupitele v komunálních volbách.

Vloni dostala budova osadního výboru alespoň novou střechu, letos po rekonstrukci topení bude konečně po peripetiích se zamrzajícím sociálním zařízením. Až dojde začátkem příštího roku na setkání představitelů města s občany, usednou na nové židle k novým stolům – přece jen nepřijdou vedoucí představitelé města s prázdnýma rukama.       

 (jap)

Poslat nový komentář