Do Prostějova přijede protidrogový vlak. V listopadu

Do Prostějova přijede protidrogový vlak. V listopadu
Foto MMP
Další fotky: 
Do Prostějova přijede protidrogový vlak. V listopadu
Do Prostějova přijede protidrogový vlak. V listopadu

Revolution Train – protidrogový vlak bude v rámci své tour na jižní Moravu přistaven na jeden pracovní den (v období od 1. 11. 2017 do 15. 11. 2017) také v Prostějově, přesné datum bude teprve upřesněno v září. Program bude v době od 8 do 15 hodin určen školním skupinám, od 15 do 18 hodin pak zpřístupněn veřejnosti.

„S nabídkou jsme oslovili i ředitele základních škol, kteří ji okamžitě uvítali. Program bude cílit na žáky 7., 8. nebo 9. ročníků,“ nastínil náměstek primátorky Pavel Smetana. Cílem akce je, prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů (patentovaná metoda 5D), maximálně zapůsobit na osobnost návštěvníka vlaku a efektivně tak ovlivnit jeho pohled na zdravý životní styl i prevenci závislostního chování.

„Protidrogový vlak jsme už navštívili, když byl v Olomouci a přesvědčili jsme se, že určitě má význam ho dostat do Prostějova. Tvoří ho celkem šestice vagonů. Návštěvníci procházejí příběhem, který sledují v několika multimediálních kinosálech vlaku. Po každé části filmu se zvedá projekční plátno, za nímž je nainstalována věrná kopie místa, která přímo souvisí s dějem příběhu. V těchto prostorách pak probíhá interakce lektora s účastníky programu a díky intenzivní simulaci vjemů dochází k maximalizaci prožitku a efektivity učení,“ popsal Smetana.

Realizátor projektu je Nadační fond Nové Česko, www.revolutiontrain.cz. (red)

Poslat nový komentář