Pejskaři rebelují. Nelíbí se jim psí loučky

Pejskaři rebelují. Nelíbí se jim psí loučky
ilustrační foto

 

Nedostatečná bezpečnost. To je ve většině případů největším terčem kritiky psích louček, na kterých je v Prostějově povoleno volné pobíhání psů. Řada z nich je totiž vedle rušných komunikací, nebo v blízkosti stezek pro chodce.

„Zajímalo by mě, proč nejsou oplocené psí loučky, které jsou u silnic a u dálnice. Jsou tam cedule, že je to místo na volné venčení psů, ale u silnice nemůžete na volno pustit psa, který ještě nemá sto procentní přivolání nebo jde o štěně,“ postěžovala si jedna z pejskařek. Stejná situace je v Plumlovské ulici, kde majitelé psů poukazují na blízkost kruhové křižovatky a silný provoz. Vadí jim i chodci na souběžném chodníku. Ti jsou problém i na Hloučele. „U psí loučky je stezka, kde jezdí cyklisté a pohybují se zde mimo jiné matky s dětmi. Psa pustit nemůžu, protože je to sice štěně, ale má skoro 40 kilo. Kdyby vrazil do dítěte, byť nechtěně, mohlo by dojít i ke zranění. Dokážu si představit ten cirkus na téma – Agresivní pes napadl dítě!!!,“  sdělila redakci majitelka mladé německé dogy.

Špatným místem je podle pejskařů i lokalita Močidýlek, která je vzhledem k velikosti „malá“ i malým psům.

Řešení vidí majitelé třeba v již zmíněném oplocení louček. „Nemusí to být dvoumetrová palisáda, stačí metrový plůtek, který zastaví i většího psa,“ shodují se.

„Za peníze, které městu na poplatcích ročně odvádíme, by nám mělo věnovat trochu pozornosti. Psa jsem si nepořídila proto, abych ho celý život po venku tahala na vodítku. To totiž považuji za týrání já,“ konstatovala  Jana L. (ber)   

Obecně závazná vyhláška č. 8/2012 stanovuje tyto plochy určené k volnému pobíhání psů:

a) Přikrylovo náměstí - zelená plocha za zámkem, p.č. 241, k.ú. Prostějov, b) u sv. Anny -zelená plocha u sběrného dvora, p.č. 1790/1, k.ú. Prostějov, c) v Kolářových sadech - plocha mezi Mlýnským náhonem a ulicí B. Šmerala, p.č. 6174/6, 6174/5, k.ú. Prostějov, d) za ul. Dolní k Joštovu nám. - zelená plocha za pohostinstvím u Rodenů, p.č. 7942/2, k.ú. Prostějov, e) u pivovarského rybníčku - zelená plocha mezi sídlištěm Svornosti a železniční tratí, p.č. 7494, k.ú. Prostějov, f) mezi ulicemi Anenská a Holandská - za Lidlem, p.č. 6216, 6218/5, 6217, k.ú. Prostějov, g) Plumlovská ulice - plocha podél komunikace za autobazarem, p.č. 6084/8, k.ú. Prostějov, h) prodloužení ul. Lidické -zelená plocha u zadní brány městského hřbitova, p.č. 6644/2, k.ú. Prostějov, i) Husovo náměstí - plocha za „starou poliklinikou“, p.č. 7950/1, k.ú. Prostějov, j) Močidýlka - severně od Vencovského ulice podél říčky Hloučely až za Hybešovu ulici, p.č. 7544/1, k.ú. Prostějov, k) levý břeh biokoridoru Hloučela (vzdálenější od města) - travnatá plocha mezi říčkou Hloučelou a plotem průmyslového areálu za Olomouckou ulicí, p.č. 5772/1, k.ú. Prostějov, l) levý břeh říčky Hloučely - za Kosteleckou ulicí směrem k oplocenému areálu sloužící pro výcvik psů, p.č. 8083/1, 8083/2, k.ú. Prostějov.

Komentáře

myslíte to,co vidím často,že majitelé malých plemen to nesbírají,s výmlouvou: ste se zbláznil,přece nebudu takovy lentilky sbírat?a my ostatní to pak za ně schytáváme? sbírám to i na poli kam chodím,a taky sem do toho tolikrát stoupl,že to radši nepočítám,když sou lidi hovada,nic nepomůže, stejně jako ti,co ty sáčky kradou pro sebe celé balení, bičem denně ,takovy  ****

nicméně,sem pro oplocená místa,jde o bezpečnost všech,jak pejskařů,tak lidí okolo,

máte málo hřišt pro děti ,kde mají vše podle eu směrnic,houpačky,,písek,kolotoče atd,s oplocenými hřišti?přestantě pít tolik alkoholu nebo je radši naučte se slušně chovat odmala,a nedělat bordel,machry,krást,fetovat atd,je to děs když vidím co dělají už od školky

To, že policie dává za odhození psího hovínka do koše pokutu jste slyšel kde. Naopak, město už koše na psí hovínka neumísťuje, protože se mohou dávat do normálního. Zase jste někde něco zaslechl a aniž byste si to ověřil šíříte fámu dál.

I když platíte za své psy poplatek, tak byste také měli po nich uklízet, Stačí projít sídl Hloučela a podívat se co po vašich miláčcích zůstává na chodníku. Člověk , aby dával pozor ,kam zrovna šlape.Musí děti šlapat po psích exkrementech? Je to hnus, kam se podíváte, tam narazíte na hov...Na sídlišti je stejně víc psů jak lidí. Pro své psy chcete ohraničené místo, ale kde si mají děti hrát, když je všecko zaneřáděné?

Presně tak.Na to že platim,takový velký penize a město pro psy nedělá nic.Koše na psí exkrementy nejsou skoro nikde,natož sáčky.Navic je hanba,že městská policie dává pokuty za to,že plnej sáček někdo hodi do normálního koše.

Naprosto souhlasím. Aspoň jedno místo v klidnější lokalitě by si zasloužilo oplotit a třeba zbudovat nějaké překážky. Pejskařů je hodně a lidé nemají možnost platit si členství v kynologickém klubu, ale chtějí se rovněž svému psovi věnovat. Myslím, že tato žádost je oprávněná. 

Poslat nový komentář