Olomoucí proběhne jubilejní půlmaraton

Olomoucí proběhne jubilejní půlmaraton
Ilustrační foto RunCzech

V pořadí již desátým ročníkem oblíbeného běžeckého závodu ožije před prázdninami hanácká metropole. Mattoni 1/2Maraton, který se během let stal jednou z nejvýznamnějších sportovních akcí v kraji, bude zahájen 15. června na Horním náměstí. I letos se na jeho start postaví tisíce běžců.

„K účastníkům půlmaratonu mám velký obdiv. A nejen k nim – uznání si zaslouží všichni sportovci. Moje slova nestojí na vodě, ale na desítkách miliónů korun, které letos smysluplně investujeme do rozvoje sportu,“ řekl Petr Vrána, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu.

Zhruba jednadvacet kilometrů dlouhou trasu v barokních kulisách krajského města si ani letos nenechají ujít vytrvalci a hvězdy světové atletiky.

„Rychlá trať, na kterou jsou běžci v Olomouci zvyklí, zůstane zachovaná. Celkem v letošním roce očekáváme více než 10 000 účastníků,“ uvedl prezident organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo.

Součástí programu bude štafeta čtyřčlenných a dvoučlenných týmů. Rodiče s dětmi si vyzkouší tradiční dm rodinný běh, vysokoškoláci a jejich profesoři zase Běh o pohár rektora UPOL. Chybět nebude ani největší moravský veletrh sportovních potřeb a zdravého životního stylu Moravia Sport Expo.

Mattoni 1/2Maraton Olomouc je držitelem prestižní zlaté známky Mezinárodní asociace atletických federací IAAF, kterou se může pyšnit jen asi dvacítka světových měst. (red)

Poslat nový komentář