Prostějovská radnice bude bojovat v Patrimonium pro futuro!

Prostějovská radnice bude bojovat v Patrimonium pro futuro!
ilustrační foto

Cenu Národního památkového ústavu Patrimonium pro futuro s podtitulem Společenské ocenění příkladů dobré praxe vyhlašuje a uděluje NPÚ od roku 2014 ve snaze zhodnotit a vyzdvihnout, co se v oblasti památkové péče podařilo, a ocenit ty, kteří se o úspěšné dílo přičinili. Letos památkáři vybrali prostějovskou Novou radnici.

Za Olomoucký kraj byla letos podána jediná nominace a tou je ona prostějovská Nová radnice. "A byla nominována pro komplexní a citlivou konzervační obnovu vnějšího pláště památky moderní architektury v souladu s jejím autentickým architektonickým řešením, a to z velké části realizovanou restaurátorskými postupy," sdělil redakci Vlastimil Staněk, z NPÚ, územní odborné pracoviště v Olomouci. 

Podle jeho slov byla radnice jediným kandidátem: "Vybere se rovnou nominant (maximálně 2 ze všech kategorií za příslušný kraj) za loňský rok. Tedy proberou se všechny realizované akce ze všech kategorií a zhodnotí se, jestli splňují kritéria, aby mohla být vyslána do soutěže," dodal.

Svůj hlas budete moci radnici dát i vy. Od roku 2015 je do hodnocení zapojena i veřejnost. Formou on-line hlasování na stránkách NPÚ vybírají účastníci z nominovaných počinů ten, který je nejvíce zaujal. Při slavnostním udílení potom získává cenu veřejnosti Památky děkují. (ber)

 

Poslat nový komentář