Chceme zpět pískoviště, žádají obyvatelé sídliště

Chceme zpět pískoviště, žádají obyvatelé sídliště
Foto ber
Další fotky: 
Chceme zpět pískoviště, žádají obyvatelé sídliště
Chceme zpět pískoviště, žádají obyvatelé sídliště
Chceme zpět pískoviště, žádají obyvatelé sídliště
Chceme zpět pískoviště, žádají obyvatelé sídliště
Chceme zpět pískoviště, žádají obyvatelé sídliště

 

Při regeneraci sídliště E. Beneše v Prostějově došlo k zásadním změnám i ve vybavení pro nejmenší obyvatele domů. Těm, kteří žijí na jižní straně sídliště, citelně chybí pískoviště. Jejich rodiče se chystají sepsat petici za jeho dodatečné vybudování.

„Na naší straně pískoviště zmizelo, zůstaly zde jen prolézačky. Prostě tady chybí, chodit přes frekventovanou silnici na druhou stranu sídliště, kde pískoviště je, nepokládáme za dobré řešení,“ obrátili se na vedení města při nedávné besedě s tím, že za vybudování pískoviště hodlají sepsat petici.

„Pískoviště podléhají řadě předpisů, zejména hygienických. Starost o ně je velmi finančně náročná,“ argumentoval vedoucí odboru výstavby Antonín Zajíček s tím, že největším problémem jsou na pískovištích psí a kočičí výkaly a v neposlední řadě možná přítomnost infikovaných injekčních stříkaček. „Kdysi bylo v Prostějově sto dvacet pískovišť, dnes je jich právě kvůli složité údržbě jen šedesát,“ dodal Zajíček.

Vedení města ale přesto přislíbilo, že se bude snažit sjednat nápravu. Podle vedení je revitalizace sídliště v polovině, proto není problém věci dořešit.

Ani pískoviště, které na sídlišti zůstalo, ale není v pořádku. Chybí mu celkem podstatná část plotu, který by ho měl chránit před nájezdy čtyřnohých útočníků. (ber)

Komentáře

Lavičky a stín chybí po celém sídlišti! A nejen to. Co takhle něco pro ty větší děti,nějaké to hřiště? Když využívají poslední betonový plácek se zítkou, tak se to některým starším lidem, kteří bydlí za ní nelíbtrbalí-prý kvůli hluku. Já tam vyrostla, měli jsme k dispozici 2zítky, 2 pískoviště, prolézačky. Jenže to nás nekontrolovala EU! Taky byl další plácek za školou. No, ten tam zůstal, ovšem v původním stavu už asi 30let! Hlavně že je vedle nové super fotbalové hřiště-ovšem pod okny na sídlišti. A bez nějaké té protihlukové stěny. Nebo snad tento "kravál" zdejším obyvatelům nevadí?  Ten skoro každodenní křik - a ne vždy zrovna ze slovníku pro mládež, o víkendech navíc hodně hlasitá hudba. Ovšem ne každý zdejší obyvatel je zrovna milovník fotbalu. 

Začly prázdniny, začíná teplé počasí ... kde si asi zase pohrají ti "puberťáci", kde se budeme schovávat před horkým sluníčkem když budeme chtít být venku? Zase budeme raději zavření doma? U televize, počítače?!

Vážení radní, co pro nás konečně vymyslíte, když tak rádi schůzujete do noci? 

Možná další "blbosti" jako např. keře podél obrubníku, kde parkují auta - většinou zadem k trávníku, takže se docela špatně dostanou ke kufru. Jak dlouho tam ty keře asi ještě budou? Nebylo by lepší zde přidat stromy a mít i nad auty trochu stínu? 

 

A na závěr by asi obyvatelé této oblasti rádi věděli, kdy se konečně nějak rozumně upraví křižovatka s Olomouckou? Vyjet na ni je stále těžší.

Dekuji za otisteni tohoto clanku a pripojim se k diskuzi....v teto casti sidliste ziji od roku 1974,vychovala jsem zde sve dva syny,kteri zde ted  take ziji , uz se svymi rodinami-to znamena i detmi...to piskoviste zde bylo cela leta vcetne zidky, ktera deti v odpolednich hodinach chranila pred sluncem,plnila tam svuj ucel z druhe strany se dalo o zed hrat s balonem.....byly zde asi tri lavecky na kterych sedavaly maminky nebo babicky a deti mely pod dozorem....vsechno je pryc..neni me jasne ,ktere piskoviste tady zustalo a nema plot to "nase" je zcela zlikvidovano....a plot nikdy nemelo---Doufam,ze vedeni mesta tuto situaci opravdu prehodnoti a piskoviste vcetne lavecek zbuduji,je to vice nez nutne je zde dost deti predskolniho veku,ktere by ho vyuzili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poslat nový komentář