Na náměstí byla Rekonstrukce státu

Na náměstí byla Rekonstrukce státu
Foto čtenář
Další fotky: 
Na náměstí byla Rekonstrukce státu
Na náměstí byla Rekonstrukce státu

Rok platí zákon o zveřejňování smluv a Poslanecká sněmovna už vetšinou jednoho hlasu přijala novelu, která ho ochromuje. Důležitý protikorupční zákon mohou zachránit senátoři. Na ně apeluje iniciativa Rekonstrukce státu.

Kampaň, která začala v pátek v Praze, zamířila i do Prostějova. "Sněmovna většinou jednoho hlasu schválila novelu, kterou státní, městské, i státní podniky zprostila povinnosti zveřejňovat smlouvy. Senát má historickou šanci prokázat svou smysluplnost a novelu zamítnout," uvedl jeden z garantů Rekonstrukce státu Pavel Franc. Lidem v Prostějově nabízeli i brýle, které mají zprůhlednit finance. 

"Je škoda, že jsem o téhle akci nevěděl, nachomýtl jsem se tady víceméně náhodou," konstatoval Pavel Sekanina.

Podle magistrátu organizátoři doručili oznámení o shromáždění až toto pondělí, na úřední desku se tak už nedostalo. Samotná iniciativa se pak vyhnula i žádosti o povolení vjezdu a parkování na náměstí TGM, jak potvrdil Odbor dopravy. (red)

 

Komentáře

Jenže tu nejde o hospodaření města nebo městské smlouvy, ty už jsou dávno na webu http://rozpocet.prostejov.eu/ a https://www.prostejov.eu/cs/samosprava/transparentni-radnice/, Zde jde o státní firmy a o obchodní zájmy soukromých firem. Kdo by nechtěl znát smlouvy konkurence? Pod pláštík transparentnosti se schová kdejaká lumpárna. Kdo asi potřebuje znát smlouvy Lesů ČR, ČEZ, ČD, ČT, atd.?

Jaképak zveřejnění smluv? Nestačí vám, že ke kdejakému problému kecá na zastupitelstvu pár kverulantů? To ještě chcete, aby do toho viděli občané?
To tam ta koalice nemusí být, když si nebudou moci dělat, co se jim líbí.
Kdo může vymyslet takovou hloupost, že obyčejný občan má vidět do financí města?
Ten má pouze povinnost jednou za čtyři roky zvolit osvědčené osoby, které jsou tam už hodně dlouho, někteří ještě z doby před revolucí. P.

Tak tomu fakt nerozumim, Rekonstrukce státu se řídí jinými zákony než ostatní spolky? Oni nemusí řešit dle zákona vjezd na náměstí a parkování? Nebo pouze nemají právníky, kteří by jim poradili? Drží snad radnice nad touto organizací nějakou ochranou ruku? Kdo odpovídá na magistrátu za vjezd na náměstí T.G.M., že nekoná?

Rekonstrukce statu ma nejakou vyjimku ze zakona,ze nemusi mit povoleni k vjezdu na namesti? Tomu nejak nerozumim. Oni se ridi jinymi zakony? Asi nemaji schopne pravniky co by jim poradili

Poslat nový komentář