Víte, že mohl být zavřen i přejezd na Olomoucké?

Víte, že mohl být zavřen i přejezd na Olomoucké?
Foto ber
Další fotky: 
Víte, že mohl být zavřen i přejezd na Olomoucké?

 

Uzavírky hlavních komunikací, které v těchto dnech ochromily dopravu v Prostějově, byly nevyhnutelné. „Dostali jsme peníze, museli jsme je čerpat,“ vysvětlil na úterním zastupitelstvu náměstek hejtmana Olomouckého kraje a prostějovský radní Alois Mačák.

„Koncem září obdržel Olomoucký kraj od ministerstva dopravy 50 milionů korun, které byly určeny na rekonstrukci komunikací. Jednalo se o prostředky, které jsme dostali neplánovaně, ale museli jsme je čerpat, jinak by putovaly zpět na ministerstvo,“ vysvětlil Mačák.

V Prostějově jsou z těchto prostředků podle jeho slov hrazeny obě velké rekonstrukce – Svatoplukovy i Palacké ulice. Každá z nich by kraj měla přijít na zhruba tři miliony korun.

„Vím, že je to nepříjemné a Prostějov to momentálně velmi zatěžuje po stránce dopravy, ale na druhou stranu rekonstrukce byly potřeba. Snažíme se, aby práce probíhaly tak rychle, jak to jen technologické postupy dovolí,“ dodal Mačák s tím, že pokud budou přát klimatické podmínky, obě komunikace by mohly být zprůjezdněny před avizovanými termíny.

Podle radního mohla být situace ještě „horší“. „Kraj měl peníze i na rekonstrukci křižovatky v Olomoucké ulici. Díky vstřícnosti drah by se dala do konce roku rovněž zrekonstruovat, ale nakonec jsme od realizace ustoupili,“ vysvětlil Mačák . Olomouckou ulici bude  kraj podle jeho slov  zcela jistě rekonstruovat v příštím roce. (ber)

 

 

Komentáře

Zavřít ještě Olomouckou, je to na mašlu...pro hrdiny za volanty samo)))

Poslat nový komentář