Dopravní situace v Prostějově? Šílená!

Dopravní situace v Prostějově? Šílená!
ilustrační foto
Další fotky: 
Dopravní situace v Prostějově? Šílená!

 

V pátek odpoledne bývá doprava v Prostějově docela pro silné nervy, ale tento pátek překonal snad všechno. Alespoň tak lze usuzovat z množství ohlasů řidičů, kteří dnes museli usednout za volant. Na třech různých místech ve městě jsou totiž uzavírky kvůli opravám, jinde ji ještě komplikují další omezení.

„Řeknu vám, je to síla. Protože Palackého je vyřazená z provozu, přeplňuje se Vápenice, neboť od Plumlova všechna vozidla na ni musejí zabočit. Zkusil jsem to po severní obslužné, ale moc jsem si nepomohl. Komunikace přes sídliště E. Beneše se frézuje, takže jsem musel kolem místního nádraží a před křižovatkou s Olomouckou stála kolona až k Havlíčkově ulici,“ zavolal do redakce náš čtenář pan Pavel.

Na druhé straně města komplikuje dopravu uzavírka ve Svatoplukově ulici. Pokud se jí místní chtěli vyhnout a volili do Vrahovic cestu tzv. „myší dírou“ kolem garáží směrem k Močidýlkám, tak je odpoledne zaskočila uzavřená komunikace kvůli nehodě. Jak se nám podařilo zjistit, osobní auto narazilo do mostního pilíře a komunikaci na nějakou dobu zcela zablokovalo. Podle odborníků není tato „zkratka“ při vyšší koncetraci dopravy zrovna nejbezpečnější.

Na další problém narazili řidiči, kteří museli na druhém konci města kvůli uzavírce Palackého volit trasu kolem rybníka po Drozdovicích. Přímo v křižovatce Drozdovice - Určická byla skoro celý den doprava možná jen jedním pruhem – odborná firma totiž protahovala kanalizaci. „Jenže tam nebyl semafor a nikdo dopravu neřídil. Chvílemi tam vznikaly opravdu nebezpečné situace,“ řekla nám paní Alena, která poblíž bydlí.

„Kdo to v Prostějově dobře nezná a nezvolí si náhradní trasu, může mít pěkné problémy. Jsem sice rád, že se spraví silnice, ale proč ne postupně? Kdo vymyslel uzavírky na třech místech najednou,“ zlobil se další řidič.

 

Podle našich informací jsou „na vině“ peníze, které kraj uvolnil na dopravní infrastrukturu a musí se co nejdříve proinvestovat. Takže všem, kdo denně usedají za volant, nezbývá než se obrnit a mít pevné nervy.

(ok)

Komentáře

"šílená" je opravdu slabé slovo!!!!! 

 

Poslat nový komentář