Olomoucká dostane novou tvář

Olomoucká dostane novou tvář
Foto PvNovinky.cz
Další fotky: 
Olomoucká dostane novou tvář

 

Závory na přejezdu, přechody pro chodce, nové jízdní pruhy, semafory. To je jen část změn, kterých se dočkáme po rekonstrukci Olomoucké ulice.

Asi nejradikálnější změnou budou závory na přejezdu. Rekonstrukce se ale dotkne nejen Olomoucké, ale i Sladkovského i Barákovy ulice. Podle náměstkyně primátora Aleny Raškové se Olomoucká ulice rozšíří a vzniknou nové jízdní pruhy. Navíc bude křižovatka řízena pomocí semaforů. Jejich umístění zdůvodnili policisté normou, kterou se řídí dráhy. „ Auta musí stát na červenou dál od přejezdu než nyní," vysvětlila policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že budou nejen na výjezdu z bočních ulic, ale přímo i v Olomoucké ulici, mimo jiné u prodejny Elektro Spáčil.

Podle policistů je na stávající křižovatce z praxe zřejmé, že problémové je hlavně odbočování ze Sladkovského na Olomouckou ulici. Právě proto se v obou ulicích rozšíří počet jízdních pruhů.

Na své si přijdou i chodci. Jejich kličkování mezi auty utne přechod mezi výjezdem od hřiště a prodejnou pekáren. „Bude zde i ochranný ostrůvek,“ upozornila Urbánková.

Do přestavby, která by mohla začít v polovině letošního roku, Prostějov investuje zhruba deset milionů korun. (ber)

Poslat nový komentář