Rekonstrukce vnitrobloku Waitova, S. Manharda, Bulharská, Dr. Horáka se zatím nekoná

Rekonstrukce vnitrobloku Waitova, S. Manharda, Bulharská, Dr. Horáka se zatím nekoná
ilustrační foto

Dva roky jednání, tři varianty řešení, nezájem některých obyvatel - výsledkem je pozastavení příprav akce. 

Vzájemná jednání mezi městem a zástupci bytových domů probíhají již od roku 2015. Při setkání obyvatelé vznesli své požadavky, které město zapracovalo do varianty řešení rekonstrukce vnitrobloku. Tato situace se třikrát opakovala a pracovníci Odboru rozvoje a investic Magistrátu města Prostějova třikrát přepracovávali nabídky variantního řešení. Jednání byla ale zbytečná, nepodařilo se totiž získat konečný souhlas majitelů pozemků. Když totiž chce město rekonstruovat cizí majetek, musí mít podepsanou smlouvu o právu provést stavbu.

„Smlouva se podařila uzavřít pouze s bytovým družstvem Waitova 7-11. Od majitelů pozemků Bytového družstva S. Manharda 14 -16 byl podpis na smlouvu přislíben při jejich prosincovém zasedání. Doposud se tak nestalo a smlouva není uzavřena. S šestadvaceti majiteli z Bytového družstva J. Horáka 13-15 se smlouvu uzavřít také nepodařilo. Část z nich totiž s navrhovanou rekonstrukcí nesouhlasí, přestože už proběhlo několik jednání s předsedy bytových družstev, kde navrhované technické řešení odsouhlasili,“ krčí rameny první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Jediným řešením, které se v dané situaci nabízí je ukončení příprav revitalizace vnitrobloku Waitova, S. Manharda, Bulharská, Dr. Horáka.

„Obyvatelé v dané lokalitě se nechtějí domluvit a ani částečně ustoupit ze svých požadavků. Plánovanou revitalizaci proto pozastavujeme,“ uzavřel náměstek Fišer. (red)

 

Poslat nový komentář