Restaurant Day finišuje!

Restaurant Day finišuje!
Foto ber
Další fotky: 
Restaurant Day finišuje!

 

Celosvětová akce Restaurant Day neboli Staňte se na den kavárníkem či restauratérem se blíží k pomyslnému finiši. Okrašlovací spolek města Prostějova ve spolupráci s účastnicemi kurzu Okresní hospodářské komory „Od kočárku k podnikání“ a Zdravým městem Prostějov nabídne 17. května možnost komukoliv z obyvatel Prostějova pochlubit se svým kulinářským uměním.

„V podstatě jde o to, aby se amatérští kuchaři, kuchařky, ale i cukráři, pekaři a jejich ženské protějšky mohly pochlubit svými specialitami veřejnosti. Své výrobky pak budou za nějakou menší částku prodávat prostějovským gurmánům,“ vysvětlila podstatu radní a předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová. Akce je naplánována na 17. května a jejím dějištěm budou Kolářovy sady. „Vzhledem k tomu, že počet elektrických přípojek bude omezený, bude omezený i počet nabízejících. Ti by se pro co nejdříve měli registrovat na emailové adrese restaurantdaypv@seznam.cz i proto, že budou muset projít proškolením na hygienické stanici,“ upozornila další z organizátorek Markéta Valentová. Podle jejich slov se v současné době mohou mlsouni těšit na maďarskou kuchyni, originální toasty, pokrmy pro celiaky, thajskou polévku, palačinky z pohanky a další speciality.

Bohatý bude i kulturní program, nabídne country kapelu, loutkové divadlo a kouzelníka tvořícího z balonků různé výtvory, od zvířatek po meče.

Nápad Restaurant Day, neboli festival dočasných restaurací vznikl v roce 2011 v Helsinkách a rychle se rozšířil do celého světa. Den amatérských restaurací ale není jenom o jídle, může napomoci utužit například sousedské vztahy. Zapojit se do projektu může každý, kdo si to troufne.

V Česku se letos koná po čtvrté a po Praze, Brně, Lednici, Berouně, Jeseníku a Děčíně se do něj zapojí i Prostějov. Mediálními partnery akce jsou Prostějovský večerník a Prostějovské novinky. (ber)

Komentáře

Takové komentáře mám nejraději.Co kdyby místo kritizování jste se zúčastnil/la jako hostitel?Posunout o týden to nešlo.Protože kdyby jste uměl číst tak zjistíte,že je to celosvětová akce,která má pevně stanovený termín a nejde s tím hnout.A má to být pojato jako setkání s lidmi a povídání si.A ne vše zblajznout a odejít.Je to o tom aby si lidi udělali čas sedli si setkali se a s přátelili se.

Je mi jasné že člověk se nezavděčí všem,ale Nás to bavilo a klidně do toho půjdem zase a Vám doporučuji něco uvařit a upéct a jít s kůží na trh.A nebo pokud chci kritizovat tak raději nechodit nikam.S přáním pěkného dne Martina Šponarová

 

Promiňte, to, ale bylo fiasko, o půl třetí plná tělocvična, kde se nedalo pohnout, prodavači neměli cenovky u výrobků, neuměli spočítat tržbu za prodané zboží, devčata v rohu se neustále bavila mezi sebou místo obsluhy, dvě položky sčítaly na kalkulačce, příliš hlasitá hudba, pro kterou nebylo slyšet vlastního slova.Myslím si, že akce se  klidně mohla přesunout na jíný termín k vůli počasí, tělocvična ve škole to určitě nebylo to pravé ořechové  BP

 

Poslat nový komentář