Děti ohlídá elektronika

Děti ohlídá elektronika
ilustrační foto MMP

 

ZŠ a RG Města Prostějova nabídlo letos rodičům žáků základní školy novou službu. Za několik vteřin mohou zjistit, zda jejich dítko sedí ve školních škamnech a věnuje se učení, nebo si udělalo samo o sobě volný den. Žáky totiž od letoška hlídají elektronické třídní knihy.

 

"Využili jsme dobré zkušenosti, které máme z reálky, kde kniha funguje už třetím rokem," konstatoval ředitel školy Rostislav Halaš. Ŕodiče, kteří se připojí přes webové stránky školy, tak vidí nejen docházku svého potomka, ale i jeho známky, poznámky či rozvrh hodin.

"Velmi tuto službu oceňuji, protože i když syn chodí už do čtvrté třídy, vypravuje se sám, protože já chodím do práce na šest hodin. Vždycky si zkontroluji, jestli dorazil v pořádku," pochvalovala si službu maminka jednoho z žáčků.   

Pořízení systému přitom podle ředitele školy Rostislava Halaše nebylo nijak nákladné. "Program docházky nás stál pár tisíc korun, čipový systém vyrobil bývalý žák školy, který nyní vlastní počítačovou firmu, notebooky pro pedagogy zaplatila dotace z EU," dodal Halaš.(ber) 

Poslat nový komentář