Prostějov včera navštívil americký vyslanec Andrew Schapiro!

Prostějov včera navštívil americký vyslanec Andrew Schapiro!
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Ve čtvrtek hostilo Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova vzácnou návštěvu. Na pozvání ředitele školy Rostislava Halaše přijel do školy velvyslanec Spojených států amerických v České republice, Andrew Schapiro. Škola mu představila výuku angličtiny na základní škole, nabídla besedu se studenty gymnázia a prohlédl si i vybavení objektu.

„Na naší škole působí v letošním školním roce asistentka pro výuku anglického jazyka slečna Trishia Mudd. Pan velvyslanec byl účasten části výuky anglického jazyka ve třetí třídě základní školy při které Trishia předvedla, co se žáci naučili od začátku školního roku. Ti totiž začali s angličtinou v září minulého roku. Součástí hodiny bylo krátké vystoupení žáků s lidovou písničkou "Zajíček ve své jamce sedí sám", které panu velvyslanci připomnělo jeho dětské roky, neboť tuhle písničku slýchával od své české babičky, jejíž rodina byla nucena v roce 1939 emigrovat do Spojených států. Bylo to pro něj velice emotivní a při vystoupení se mu vlily slzy do očí,“ uvedl ředitel školy Rostislav Halaš s tím, že velvyslanec obdržel od žáků videozáznam vystoupení, notový záznam s textem písně a jejím překladem do anglického jazyka.

Poté se Andrew Schapiro setkal se studenty předmaturitního ročníku reálného gymnázia. „Půlhodinová debata zahrnovala nejžhavější problémy současného světa, další směřování našich studentů a jejich aktivní zapojení do řešení aktuálních problémů lidstva,“ vysvětlil ředitel.

Velvyslanec si pak prohlédl  školu a velice kladně hodnotil její vybavení. Díky iniciativě zřizovatele - města Prostějova proběhla na  škole před dvěma lety rekonstrukce odborných učeben a tak mohl velvyslanec zhlédnout sérii zajímavých pokusů, které si studenti připravili pod vedením své profesorky v nové chemické laboratoři. Andrew Schapiro i rovněž se zájmem prohlédl lehkoatletický stadion a nadstandardní velkou tělocvičnu s hledištěm pro 300 diváků.

„Pan velvyslanec přijel na moje pozvání z Prahy jen kvůli nám. To je pro naši školu obrovská pocta,“ dodal Rostislav Halaš. (ber)

Komentáře

co ten se kam cpe....iniciativní ami, na hradě ho nechtějí tak si zajel  do Prostějova, dobrá volba :-))

bez tak o tom ani nevěděli !!!

A na radnici nebyl? Tam ho rudí nechtěli? Kdejakého levicového vyslance tam přijmou a zde nic?

Poslat nový komentář