Ženy ovládají svůj vůz hůř než muži, řekl soud

Ženy ovládají svůj vůz hůř než muži, řekl soud
ilustrační foto internet

 

Chlapi, kteří si dobírají opačné pohlaví kvůli řidičskému umění, dostali do rukou pádný argument. Je jím rozhodnutí soudu ve Španělsku. Podle něj prý ženy ovládají vozy hůře než muži. Podle policejní statistiky, kterou nám poskytla tisková mluvčí, je tomu v Olomouckém kraji jinak. Chlapi totiž bourají mnohem častěji.

 

 

Za devět měsíců měsíců letošního roku se účastníky dopravních nehod stalo 2953 mužů, 813 žen, 23 chlapců a 2 dívky," uvedla Irena Urbánková. Nehodu přitom zavinilo 1718 mužů, 454 žen, 15 chlapců a 2 dívky.

Podle policistů je to dáno hlavně skutečností, že ženy jsou mnohem opatrnější řidičky a tak nehrozí nehody třeba kvůli překročení povolené rychlosti. Naopak jim není cizí nějaký ten "žduchanec" na parkovišti či opomenou dát přednost v jízdě.

"Jezdím už třicet let. Napřed na pionýru, pak na třistapadesátce Jawě, poslední roky s nejrůznějšími osobními a dodávkovými auty. Jezdím denně, když jsem dělala pro jednu oděvní firmu, najezdila jsem za týden i tři tisíce kilometrů. Teď ročně ujedu tak 20 tisíc. Měla jsem tři dopravní nehody a vždycky za to mohl chlap. Dvakrát mi vjel z vedlejší silnice do cesty, po třetí mi řidič Tatry u domu převálcoval odstavené auto," vypočítala Lenka Boháčová.

Rovněž o generaci mladší Veronika Bílková má podobnou zkušenost: "Bydlíme v okrajové části Prostějova a tak auto používám denně. Jezdím do práce, vozím děti do školy a kroužků, pohybuji se hlavně po městě. Bourala jsem za těch deset let, co řídím, jednou. A to do mě na křižovatce se semafory vrazil ze zadu chlap. Já na oranžovou zastavila, on přidal plyn," popsala svou zkušenost.

"Když se chvíli postavíte na kteroukoli frekventovanou ulici v Prostějově a díváte se do projíždějících aut, minimálně v polovině z nich sedí za volantem žena. Je pravda, že také většinou není sama, v autě má děti. Takže já věřím, že jsou jako řidičky daleko zodpovědnější, než my, muži," řekl PvNovinkám bývalý dopravní policista. (ber)       

Poslat nový komentář