Řidičáky si zatím nevyměnila třetina lidí

Řidičáky si zatím nevyměnila třetina lidí
ilustrační foto internet

 

Přes tři tisíce si v Prostějově ještě nevyměnily staré řidičské průkazy. Řidičů s požadavky o výměnu chodí na odbor dopravy málo. Pokud je v lednu policisté chytí se starým řidičákem za volantem, přijde je to na pěkné peníze.

„K 31.10.2013 si řidičský průkaz nevyměnilo ještě 3 410 řidičů, což je 32,85 % všech řidičů, co měli řidičské průkazy v této etapě měnit,“ sdělil PvNovinkám vedoucí odboru dopravy Miroslav Nakládal.

Všichni ale řidičáky měnit nebudou. Příkladem je třeba paní Ida: „Řidičák jsem si udělala v devatenácti. Hned na to jsem měla havárku, i když nezaviněnou, ale od té doby jsem za volant nesedla.“ Jiný důvod má sedmdesátiletý pan Bedřich. „Přes zimu mám auto odstavené, značky v depozitu. O výměně vím, ale počkám do ledna, až nebudou fronty na úřadech,“ vysvětluje, proč se nebojí sankcí.

Vyřízení žádosti o výměnu trvá zhruba tři týdny. "Žadatelé potřebují žádost o vydání řidičského průkazu, platný doklad totožnosti (občanský průkaz nebo pas), průkazovou fotografii 3,5 x 4,5 cm a starý řidičský průkaz," upozornil Miroslav Nakládal. (ber)

Poslat nový komentář