V počtu přijatých žádostí o řidičský průkaz jsme na 10. místě v republice!

V počtu přijatých žádostí o řidičský průkaz jsme na 10. místě v republice!
ilustrační foto MD ČR

Od července je možné na jakémkoli úřadě s rozšířenou působností vyřídit řidičské průkazy, ale také průkazy profesní způsobilosti či paměťové karty digitálního tachografu bez papírové fotografie. V Prostějově možnosti požádat si o řidičák na úřadě mimo své trvalé bydliště využilo jednaosmdesát lidí. V počtu přijatých žádostí jsme na 10. místě v republice!  

„V měsíci červenci jsme přijali celkem 1.077 žádostí o vydání řidičského průkazu. Z toho bylo 81 žádostí od žadatelů mimo náš obvod působnosti. Kolik lidí z našeho obvodu požádalo jinde nevíme, ve statistikách tento údaj není. Jenom pro zajímavost uvádím, že v červenci roku 2016 jsme přijali celkem 527 žádostí o vydání řidičského průkazu a v roce 2017 celkem 725 žádostí,“ sdělil PvNovinkám vedoucí Odboru dopravy Magistrátu města Prostějova Miroslav Nakládal.

„V počtu přijatých žádostí jsme v rámci celé republiky na 10. místě (před námi je jenom Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Liberec, České Budějovice, Olomouc, Hradec Králové a Kladno),“ dodal Nakládal.

K vydání nového řidičského průkazu stačí přijít s platným průkazem totožnosti a současným řidičákem na jakýkoli úřad obce s rozšířenou působností. Výměna řidičského průkazu za nový je zdarma. V případě, že řidič využije vydání v expresním termínu do 5 dnů, vyjde ho výměna na 700 korun. (ber)

Poslat nový komentář