Voda mizí. I z Romže

Voda mizí. I z Romže
Foto ber
Další fotky: 
Voda mizí. I z Romže
Voda mizí. I z Romže

Povodňové průtoky ze začátku května, vydatné přívalové bouřky z poloviny května a přívalový déšť na konci měsíce sice zvýšily průtoky v tocích, ale po jejich odeznění jsou koryta řek opět téměř prázdná. Vody v řekách je málo a v nádržích ve správě Povodí Moravy dochází k poklesům hladin.

„Srážky v posledních týdnech jen pozastavily prohlubující se sucho v krajině, nedoplnily stavy podzemních vod a tak se vodnosti toků pomalu ale jistě vracejí k podprůměrnému stavu. Hladiny řek tak nadále klesají. Sucho a podnormální vodnosti zaznamenáváme prakticky na celém území," popisuje generální ředitel Povodí Moravy Václav Gargulák.

Dokladem je i tok Romže u Kostelce na Hané. Na mnoha místech voda úplně zmizela. Tak doufejme, že nějaká ta kapka zase spadne (čeká nás prý chladný a deštivý víkend) a Romže bude opět potokem, a ne shlukem louží. (ber)

Komentáře

Povodí Moravy by se spíš mělo jmenovat ničitelé vodních zdrojů.A jak by řekli klasici.....To máte za to,že se nemodlíte........ale spíš to bude trest za to,jak se tady zachází s vodními zdroji.A ještě tak stavět další jaderné bloky a zničíte i zbytek vodních zdrojů na chlazení této šílenosti a zbytečně,protože elektrická energii z těchto nadbytečných zdrojů nebude pro nás,ale na vývoz.

Poslat nový komentář