Zajímá vás práce rozhodčích? Pískej - mávej - rozhoduj!

Zajímá vás práce rozhodčích? Pískej - mávej - rozhoduj!
ilustrační foto plakát

Náborový projekt Fotbalové asociace České republiky pro nové rozhodčí PÍSKEJ-MÁVEJ-ROZHODUJ se chystá na svoji druhou zastávku. Po dubnové premiéře ve středočeském Slaném se druhá akce uskuteční v Olomouci ve čtvrtek 18. května v 17 hodin na Andrově stadionu. Všichni příchozí si tak na modelovém tréninku mohou vyzkoušet, co obnáší příprava rozhodčích, a získají veškeré další informace o profesi fotbalového rozhodčího jako takové.

Na Hané se v akci představí špičkoví čeští rozhodčí z profesionálních soutěží: Miroslav Zelinka, Pavel Julínek i s dalšími ligovými sudími. Jako hosté se pak zúčastní Petr Uličný, legenda české trenérské scény a olomoucký patriot, a také opory SK Sigma Olomouc Aleš Škerle s Michalem Vepřekem.

Ti všichni budou na Andrově stadionu při společném tréninku k dispozici zájemcům, kteří přemýšlejí o kariéře rozhodčích. Příchozí se navíc z úst těch nejpovolanějších dozví, co všechno obnáší profese rozhodčího a jak se k ní vůbec dostat.

Na Andrův stadion je tak zván každý, koho zajímá práce rozhodčího. Ale také ten, kdo chce při tréninku vidět v akci domácí největší rozhodcovské osobnosti. Kdo má zájem účastnit se také přímo tréninkové jednotky na hrací ploše, nechť si s sebou na olomoucký stadion vezme sportovní výbavu.

Program akce? Společný začátek tréninku v 17:00 pod vedením kondičního trenéra Pavla Peřiny, potom zkouška práce asistenta rozhodčího s posuzováním a následným vyhodnocením ofsajdových situací s využitím video-techniky pod dohledem přítomných elitních asistentů a také závěrečná část, v níž si příchozí mohou vyzkoušet pískání „nanečisto“ během tréninkové hry.

To vše za přímé účasti pozvaných hostů, kteří se po skončení praktické části tréninku na hřišti zúčastní přímo v tiskovém středisku také neformální diskuse.

Předpokládaný konec akce je v 19:30 hodin. (red) 

 

Poslat nový komentář