Zeleň na Šárce zatím není předána. Osazení zpracoval projektant

Zeleň na Šárce zatím není předána. Osazení zpracoval projektant
ilustrační foto čtenář

Nespokojenost se stavem zeleně, která přibyla po revitalizaci první část sídliště Šárka, projevili její obyvatelé i zasláním podkladů PvNovinkám. Ty se na současný stav zeptaly Magistrátu města Prostějova.

"Dle aktuálních informací bylo provedeno posečení trávy a odstranění plevele v pátek 14.7.2017. Zeleň ještě není předána a není ve správě města, zhotovitel ji udržuje na svůj náklad," uvedl Petr Brückner, vedoucí oddělení realizace Odboru rozvoje a investic.

Podle jeho slov byl osazovací plán zpracován projektantem a výsadba je dle plánu. "Jedná se o kultivary, které nemají velký vzrůst," uvedl k poznámce, že stromy budou stínit okna přilehlých domů. "Osazení vycházelo z určité koncepce, ale také dle možností z důvodu výskytu inženýrských sítí a jejich ochranných pásem," doplnil Brückner. (ber) 

 

Komentáře

Většina těchto jakýchsi projektantů asi studovala v Plzni a jsou buď uplacení politiky nebo na hlavu.Jinak by neprojektovali takové hlouposti a pitomosti

Takže jestli tomu dobře rozumíme dle pana Brücknera v plánu osazení místo trávníku byla koncepce hojnosti plevele a rostlin lučních. Tedy s trávníkem, zde počítat nemáme. Je zajímavé, že kousek od nás je firma iKomplet a ta před svojí buvovou dokázala zřídit krásný trávník. Ale město v konceptu vlastně naplánovala směs plevelů. Proč tedy směs plevelů nenaplánovali na námě stí T.G.Masaryka nebo na sídlišti Svobody, kde revitalizace proběhla jako první ?

Poslat nový komentář