Bude se sázet. Více tzv. izolační zeleně do ulic

Bude se sázet. Více tzv. izolační zeleně do ulic
ilustrační foto MMP

Hned několik lokalit města čeká nová výsadba stromů a keřů. Snaha o zesílení „zelených plic“ města tak i nadále pokračuje.

V letošním roce bude město opět pokračovat ve snaze o co největší ozelenění Prostějova. Jen v jarních měsících se bude sázet 140 stromů a 3550 keřů.

„Stále se snažíme ve městě výsadbou izolační zeleně snižovat prašnost tak, aby se zde lidem trochu lépe dýchalo. Postupně tak vzniká zelený prstenec kolem celého Prostějova. Zelení budou osazena jak sídliště, ulice tak i parky a náměstí,“ uvedlo vedení města. Podle jejich slov dochází postupně také ke kultivaci některých míst, která byla dříve využívána například jako skládky. Posledním upraveným místem byla lokalita mezi ulicí Průmyslová a Kralická, u nájezdu na D46.

A v jakých lokalitách se konkrétně bude sázet?

Výsadba stromů – jaro 2017 – celkem 140 kusů

lokality: sídliště Svobody, ul. Krokova, St. Manharda, Bulharská,  Lužická, Tylova, Winklerova, sídliště Svornosti, Přemyslovka, E. Beneše, Lesopark Hloučela, Park u kostela sv. Petra a Pavla, Čechovice – náves, Žešov.

Výsadba keřů - 2017 – celkem 3 550 kusů

lokality: sídliště Svobody, ul. Mozartova, Brněnská, Olomoucká, Tylova, Libušinka, Dolní, C. Boudy, J. Lady, Vrahovice,  Husovo náměstí.

„Ve výpisu lokalit není zahrnuta další nová výsadba, která bude probíhat v rámci investičních akcí,“ doplnil magistrát. (red)

Komentáře

Pokud se vysadí alespoň o 10% více, než nechá pokácet Prostějovský kůrovec, bude to malá naděje na zlepšení.

Poslat nový komentář