Prostějovští školáci vloni odevzdali 230 tun papíru. Soutěžit budou i letos

Prostějovští školáci vloni odevzdali 230 tun papíru. Soutěžit budou i letos
ilustrační foto psary.cz

Společnost .A.S.A. TS Prostějov, s.r.o. ve spolupráci se Statutárním městem Prostějov opět připravila pro školní rok 2015 – 2016 soutěž škol ve sběru separovaného papíru. Rada města Prostějova na svém posledním jednání schválila ceny za účast v soutěži.

Účelem sběrové soutěže je vychovávat děti ke třídění odpadů. Školy zase touto formou získají finanční prostředky na svou činnost.   

.A.S.A. nabízí školám za kilo papíru korunu a svoz, vážení a nakládku zdarma. Do soutěže se letos přihlásilo devět škol. Klání probíhá opět ve dvou kolech. „První kolo proběhlo od září do prosince 2015, kdy děti sesbíraly 87,3 tun papíru. Druhé kolo leden – květen 2016 je v běhu,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

Prvních deset žáků z každé školy bude oceněno poukázkami Dárkový Pass Sodexo. Dohromady odměny pro školy a žáky činí 89 600,-Kč.

Zapojením škol do třídění odpadu se Statutárnímu městu Prostějovu navýšila odměna za sběr separovaného odpadu od firmy EKO-KOM, a.s.. Soutěž napomáhá i získání bonusu efektivity za sběr papíru. (ber)

Poslat nový komentář