Kraj prodal SCHOLA SERVIS. Roky se nerentoval

Kraj prodal SCHOLA SERVIS. Roky se nerentoval
ilustrační foto ubytovna ul. Marie Pujmanové

Rada Olomouckého kraje odsouhlasila prodej závodu SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám,  Prostějov. Hlavním důvodem je podle radních soustavné dokrývání ztrát. Kupci se konečně našli.

„Odprodej SCHOLY SERVIS je výstupem auditu v příspěvkových organizacích zřizovaných Olomouckým krajem, který proběhl v roce 2014. Hlavními důvody je soustavné dokrývání ztráty z hlavní činnosti organizace z příspěvku zřizovatele a špatný technický stav objektů, ve kterých zařízení vyvíjí svoji činnost. Uvedení objektů do optimálního stavu by pro rozpočet Olomouckého kraje znamenalo mnohamiliónové náklady,“ sdělila v prosinci loňského roku redakci mluvčí kraje Kamila Navrátilová.

Součástí závodu, určené k prodeji, byly pozemky a budovy v Olomoucké ulici a také ubytovací zařízení v ulici Marie Pujmanové ve Vrahovicích. Kupní cenu stanovili znalci na 28,15 milionu korun. V dubnu ji akceptovali ji manželé Ondrýskovi a Zastupitelstvo Olomouckého kraje jejich nabídku schválilo. Kupní smlouva bude podle Navrátillové uzavřena do 4 měsíců od schválení odprodeje závodu, ve stejné době musí být zaplacena kupní cena.

Součástí závodu nebyla budova a pozemky v Palackého ulici, které kraj prodával opakovaně koncem roku 2014 a v lednu 2015. Nového majitele má od listopadu loňského roku. 

Příspěvková organizace SCHOLA SERVIS byla zřízena usnesením Zastupitelstva Olomouckého  kraje  a vznikla 1. 7. 2003. (ber)

 

Komentáře

Věřím, že v soukromých rukách to vydělávat bude.

Poslat nový komentář