OBRAZEM: Jiří Hübner v akci!

OBRAZEM: Jiří Hübner v akci!
Foto David Vančík
Další fotky: 
OBRAZEM: Jiří Hübner v akci!
OBRAZEM: Jiří Hübner v akci!
OBRAZEM: Jiří Hübner v akci!

Kladete si také někdy otázky: "Umím se bránit? Kdy a jak se mám vlastně právo bránit? Stát se o mě přece ve všem nemůže postarat." Pokud ano, tak jste měli jedinečnou příležitost se něco nového přiučit s profesionálem sebeobrany Jiřím Hübnerem z Kojetína.

Jiří je odborník na bezpečnost, veřejný pořádek a prevenci kriminality. Vystudoval Policejní akademii ČR v Praze a své zkušenosti získával jako velitel Městské police v Kojetíně. Působil deset let v Aktivních zálohách AČR, jednak u pěší roty pod KVV Olomouc a dále v aktivních zálohách Vojenské policie. Více než třicet let se věnuje bojovým uměním a sebeobraně. V této oblasti se zdokonaluje pod vedením svého učitele na pravidelných seminářích. Samozřejmě cestuje i za tréninkem také do Japonska, které často a rád navštěvuje.

V Kojetíně vede klub bojových umění Bujinkan Czech Dojo Kojetín, kde se mají možnost jeho žáci učit bojovým dovednostem na pravidelných trénincích. Tuto jedinečnou příležitost měli i občané města Prostějova, kdy Jiří ve spolupráci s PvNovinkami uspořádal na Sportcentru v Prostějově kurz sebeobrany pro veřejnost. Na dvě desítky lidí měli možnost v nedělní podvečer si vyzkoušet situaci napadení, ať jen holýma ruka nebo s nožem v ruce.

Jak Jiří naší redakci uvedl: ,,Lidé se v dnešní době stále více spoléhají na stát, bohužel jsou věci, ve kterých se vždy na ty druhé spoléhat nedá a jednou z nich je otázka sebeobrany. Každý z nás se může někdy dostat do situace, kdy se bude muset bránit. A na takové situace se snažím své žáky připravit. Nebylo v mých silách dnes naučit vás všechno, ale jedna rada je k nezaplacení. Věřte ve svůj instinkt," dodal na závěr kurzu lektor Jiří Hübner redakci PvNovinek. (red)

Poslat nový komentář