Na jízdu se Senior taxi bude nutná průkazka

Na jízdu se Senior taxi bude nutná průkazka
ilustrační foto ber

Služba, na kterou dříve narození netrpělivě čekali, je poskytována po období 1 roku (12 kalendářních měsíců) od 1. 12. 2015 do 30. 11. 2016. Uživatelé si budou muset vyřídit průkazku.

„Senior si musí vyřídit průkazku, kterou mu bezplatně vystaví Odbor sociálních věcí Magistrátu města Prostějova, ve Školní ulici. Při vyřízení je potřebné předložit občanský průkaz a držitelé průkazu ZTP/P také tento průkaz,“ upozornil náměstek primátorka Pavel Smetana. Podle jeho slov osoba, držitel průkazu ZTP/P, může být přepravena maximálně s jedním doprovodem. Doprovod platbu za převoz nehradí a po doprovodu se nevyžadují žádné identifikační údaje, rovněž nepodepisuje žádný souhlas.
Do 31. ledna 2016 bude službu možné využít i bez zmíněné průkazky. Pro její vyřízení už tedy může senior službu využít a nechat se dovézt na odbor sociálních věcí.
Služba je určena pro seniory starší 65 let trvale bydlící na území města Prostějova. Senior taxi je možno objednávat 1-2 dny předem v průběhu celého týdne na telefonu 595 391 141. (red)

Poslat nový komentář