Senior taxi chválím, co ovšem lidé s postiženým pohybovým aparátem, ptá se tazatelka

Senior taxi chválím, co ovšem lidé s postiženým pohybovým aparátem, ptá se tazatelka
ilustrační foto

Na PvNovinky se obrátila jedna ze starších obyvatelek města Prostějova. Paní Eva N. chválí Senior taxi, tázala se ale magistrátu, zda nebude jezdit i vůz vhodný pro občany s postiženým pohybovým aparátem. Odpověď je jednoznačná. Nebude.

„Považuji za velmi dobré, že Prostějov podporuje službu Senior taxi. Jednu vadu to ale má - vůz, který jezdí dnes, není vhodný pro ty, kdo mají postižen pohybový aparát. Pan Spáčil jezdil s bývalou sanitou, u níž byl nástup a výstup naprosto bez problémů. Bude zde poskytovatel provozovat i větší vůz, nebo lze o něj požádat při objednání auta?,“ zněl její dotaz adresovaný magistrátu.
Odpověď ji nepříjemně překvapila. „Vůz je poskytován v souladu s podmínkami zadávacího řízení. Větší vůz proto poskytován nebude. Není účelem této služby nahrazovat sanitní přepravu pacientů,“ sdělila jí mluvčí radnice Jana Gáborová.
„V tomto případě bylo tedy výběrové řízení nedomyšlené. Pokud si vozíčkář, nebo člověk s postižením dolních končetin, má při cestě na úřad zavolat sanitku, je pro něj tato služba na nic,“ dodala paní Eva N.
S dotazem, zda bude město o změně vozidla uvažovat, se redakce obrátila na primátorku Alenu Raškovou. S její odpovědí vás seznámíme. (ber)

Poslat nový komentář