Je možné, že senior taxi se v budoucnu vrátí i k sanitě

Je možné, že senior taxi se v budoucnu vrátí i k sanitě
ilustrační foto

Na problém, týkající se vozidel Senior taxi, poukázala na pondělním jednání Zastupitelstva města Prostějova zastupitelka Milada Sokolová. Podle ohlasu občanů, kteří službu využívají, není osobní vůz pro klienty s onemocněním pohybového aparátu vhodný. Primátorka Alena Rašková přislíbila změnu. 

V březnu 2015 Rada města Prostějova schválila dotaci na provoz Seniortaxi Janu Spáčilovi. Jedním z argumentů byla i skutečnost, že pro dopravu bude využívat vozidlo Volkswagen Transporter T5, kde bude i místo pro invalidního cestujícího třeba po mozkové příhodě. Nové výběrové řízení ale už požadavek na sanitní vůz neobsahovalo. „Výběrové řízení proběhlo a s vítězem byla uzavřena smlouva na rok. Nelze tedy za chodu měnit podmínky či požadovat změnu vozidla na jiné,“ sdělila už před časem PvNovinkám primátorka Prostějova Alena Rašková.

Na pondělním jednání zastupitelstva ale přislíbila, že požadavek zařazen bude. "Je ale otázkou, kdo se nám do výběrového řízení s takovou podmínkou přihlásí," dodala primátorka.

Milada Sokolová je ale přesvědčena, že požadavek je správný: "Přeci pro seniory, pro něž pohyb již není jednoduchý, jsme službu zavedli. Nepochybuji, že zájemce o její provozování se najde. Alespoň s jedním požadovaným vozem takové výšky", uvedla. (ber)

Komentáře

doufejme, že se vůz s požadovanými parametry podaří vysoutěžit, ale nápad je to dobrý

Poslat nový komentář