Služba Senior Taxi pokračuje. Se stejným provozovatelem

Služba Senior Taxi pokračuje. Se stejným provozovatelem
ilustrační foto

Senior taxi si v Prostějově získalo značnou popularitu. Rada města se proto rozhodla pokračovat v této službě občanům. Prodloužila ale smlouvu stávajícímu poskytovateli, ostravské firmě. Zájem by přitom měli i podnikatelé z Prostějovska.

V březnu 2015 Rada města Prostějova schválila dotaci na provoz Senior taxi Jakubu Spáčilovi. Jedním z argumentů byla i skutečnost, že pro dopravu bude využívat vozidlo Volkswagen Transporter T5, kde bude i místo pro invalidního cestujícího třeba po mozkové příhodě. Nové výběrové řízení ale už požadavek na sanitní vůz neobsahovalo. „Výběrové řízení proběhlo a s vítězem byla uzavřena smlouva na rok. Nelze tedy za chodu měnit podmínky či požadovat změnu vozidla na jiné,“ sdělila už před časem PvNovinkám primátorka Prostějova Alena Rašková.

Na únorovém jednání Zastupitelstva přitom na problém, týkající se vozidel Senior taxi, poukázala zastupitelka Milada Sokolová. Podle ohlasu občanů, kteří službu využívají, není osobní vůz pro klienty s onemocněním pohybového aparátu vhodný. Primátorka Alena Rašková tehdy přislíbila, že požadavek zařazen bude. Jenže se tak nestalo a magistrát podepsal smlouvu se stávajícím poskytovatelem.

„Lidé jsou s poskytovatelem služby a se službou jako takovou velmi spokojeni. Nemáme tedy žádný důvod rušit ani službu ani měnit firmu, která Senior taxi provozuje. Poskytovatelem služby bude tedy opět firma Komfort Logistik s. r. o., Ostrava. Smlouva se stávajícím provozovatelem bude prodloužena za shodných podmínek realizace a za shodného způsobu financování. Pro rok 2016 byly vyčleněny finanční prostředky na úhradu služby ve výši 479 tisíc korun,“ uvedl na tiskové konferenci 25. září náměstek primátorky Pavel Smetana.

Zájem o provozování služby přitom mají i prostějovští podnikatelé, kteří jsou ochotni a schopni sanitní vůz k přepravě klientů poskytnout. „Mrzí mě, že město nedalo šanci místním a zase platí firmě z druhého konce Moravy. Nechápu, proč nebylo vyhlášeno nové výběrové řízení, nebyl bych sám, kdo by do něj šel,“ sdělil redakci jeden z nich.

Na důvod, proč město nevypsalo nové výběrové řízení, zda do nové smlouvy zahrnulo požadavek na sanitní vůz a zda se Magistrátu hlásí jiní zájemci, se redakce od 30. září odpovědi nedočkala. (ber)

Poslat nový komentář