Senior taxi bude jezdit i letos

Senior taxi bude jezdit i letos
Foto MMP

Po roce provozu je možno hodnotit službu Senior taxi. Její úspěch je dle vyjádření magistrátu nesporný.

Město Prostějov loni zavedlo službu Senior taxi jako doplňkovou službu pro občany starší 65 let. Důvodem byla snaha usnadnit přepravu těchto osob k lékaři, na úřady, poštu a hřbitov. Starší občané mají totiž mnohdy různé zdravotní potíže spojené především s pohybem, které jim znesnadňují navštívit uvedené instituce.

„Hlavní výhodou služby je, mimo jiné to, že přepraví občana se zdravotním omezením přímo od jeho bydliště až na požadované místo,“ uvedl náměstek primátorky Pavel Smetana, který má sociální oblast na starost. Jak doplnil, v letošním roce bude provoz opět zajišťovat ostravská firma, se kterou jsou klienti spokojeni.

„Řidiči jsou spolehliví a ochotní kdykoliv seniorům pomoci. Firma má letité zkušenosti s provozováním služby senior taxi na Ostravsku i v dalších částech republiky. Navíc, systém kontroly nám umožňuje na dálku průběžně sledovat, zda řidiči jezdí pouze do míst stanovených ve smlouvě. Máme tak jistotu, že prostředky vynaložené z rozpočtu města a tedy z daní občanů Prostějova, jsou účelně vynaloženy. Též cena za tuto službu pro město přijatelná,“ doplnil Smetana. Co se týče kritiky, někteří uživatelé by přivítali možnost využívat tuto službu například i k nákupům, návštěvě kadeřníka a podobně. K tomuto účelu ale existují jiné možnosti.

Služba Senior taxi je v současnosti zajištěna minimálně do konce listopadu letošního roku 2017. Náklady jsou dle smlouvy vyčísleny do výše méně než půl milionu korun za rok. K 30. 11. 2016 bylo vystaveno celkem 974 průkazů Senior taxi. (red)

Poslat nový komentář