Senioři se naučí říkat NE! Již zítra!

Senioři se naučí říkat NE! Již zítra!
ilustrační foto

Senioři v současné době čelí stále častěji nekalým obchodním praktikám některých prodejců. Vyplývá to ze statistik Policie ČR. Nový projekt Olomouckého kraje má posílit jejich odolnost vůči podvodnému jednání.

„Projekt má podobu komentovaného divadelního představení. Senioři se v jeho rámci naučí, jak rozpoznat manipulativní chování a jak na ně reagovat. Zábavná vzdělávací forma s možností nácviku obranných technik je vtáhne do děje a oni si tak celý proces zažijí lépe, než kdyby jim jenom někdo přednášel o tom, co mají dělat,“ řekla náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje Yvona Kubjátová.

Scénář k programu napsala Romana Mazalová, psycholožka a spoluautorka filmu Šmejdi, která hrané scény komentuje a popisuje vhodné techniky komunikace. Vystoupí také policista z Krajského ředitelství Policie ČR, který bude účastníky informovat o aktuálních podvodných technikách prodejců.

„V rámci projektu, který ze svého Programu prevence kriminality finančně podpořilo Ministerstvo vnitra, se v okresních městech Olomouckého kraje uskuteční dvanáct vzdělávacích kurzů pro téměř pět set seniorů,“ doplnila Kubjátová.

Do projektu, který bude probíhat v červenci a srpnu tohoto roku, se mohou zdarma hlásit senioři z celého Olomouckého kraje. Kapacita skupiny je omezená na čtyřicet účastníků. Místo je proto nutné si rezervovat prostřednictvím telefonu 585 508 604 (v pracovní dny) nebo e-mailu: m.polacek@kr-olomoucky.cz.

V Prostějově se akce uskuteční vůbec poprvé v kraji, a to v pondělí 11. července v Národním domě v době od 8:30 do 11:30 hodin, druhá skupina pak od 13 do 16 hodin. (red)

Poslat nový komentář