Děti obdarovaly seniory

Děti obdarovaly seniory
Foto ZŠ Dr. Horáka
Další fotky: 
Děti obdarovaly seniory
Děti obdarovaly seniory
Děti obdarovaly seniory
Děti obdarovaly seniory
Děti obdarovaly seniory

Soutěžit se dá v různých oblastech a na různých úrovních. V Základní škole Dr. Horáka v Prostějově ovšem mají děti, které ceny nejen rády získávají, ale také rozdávají. Nedávno oceňovaly účastníky soutěže seniorů, babičky a dědečky, kteří dětem poslali obrázky a příběhy z dob, kdy byli ještě malí a chodili sami do školy. Sešly se zajímavé práce, v dopisech seniorů přicházely příběhy, dle nichž se děti začaly pečlivě připravovat na vystoupení. Šlo jen o takzvaný první krůček.

„Bylo to vlastně čtení na pokračování. Děti se dozvěděly mnoho pamětnických zajímavostí, které jednoznačně všechny zasloužily diplom. Příspěvky jsme vložili do sborníku s názvem Vzpomínka na školu, vzpomínka na prázdniny, který obdrželi soutěžící při předávání cen,“ uvedla vedoucí školní družiny Naděžda Kalábová.

A jaké ceny děti přichystaly? Šlo o keramiku pečlivě zabalenou a převázanou ozdobnou stužkou. S předáváním cen „pomohli“ náměstek primátorky Pavel Smetana, ředitelka ZŠ Dr. Horáka Petra Rubáčová a vedoucí Odboru sociálních věcí Magistrátu města Prostějova Jaroslav Svozil. Uskutečnilo se natřikrát (v domech s pečovatelskou službou na Polišenského ulici v Prostějově, v Centru sociálních služeb a v prostorách školní družiny - pro babičky dětí) a připomínalo významnou událost.

„Obrovskou pochvalu si zaslouží všechny děti, které byly na předávání přítomny, pomohly s výrobou dárečků a přípravou programu. Ti, kteří se aktivně podílí na vystoupeních pro seniory, čeká ke konci školního roku překvapení,“ uzavřela Kalábová s tím, že výstupem z celé dlouhodobé akce byly předané sborníky soutěžícím seniorům. (Zdroj  ZŠ Dr. Horáka Prostějov)

Poslat nový komentář